Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок ознайомився зі станом реконструкції амбулаторії у селі Терпіння та відвідав нову амбулаторію у селі Фруктове

23 квітня 2020 - 19:49

Сьогодні голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок разом із першим заступником Іваном Федоровим перебувають у Мелітопольському районі. Там посадовці ознайомились зі станом реконструкції та будівництва соціальних інфраструктурних об’єктів. Зокрема, амбулаторій загальної практики сімейної медицини у с. Терпіння та у с. Фруктове.

На першому об’єкті – амбулаторії у с. Терпіння, сільська голова Наталія Овсяннікова розповіла, що роботи почались тільки на початку квітня 2020 року. Загальна кошторисна вартість реконструкції складає 3,8 млн грн. Фінансування у розмірі 10% надійшло з бюджета с. Терпіння.

Проєктом передбачено роботи:  утеплення фасаду з обробкою штукатуркою і фарбуванням; заміна покриття покрівлі на металочерепицю;  облаштування вимощення навколо будівлі з ремонтом ганку і пандусів; заміна внутрішнього оздоблення приміщень і підлоги;  облаштування металопластикових дверних блоків; заміна систем опалення, водопостачання, електропостачання; облаштування санвузла для маломобільних груп населення.

- Це наш обов’язок, який ми виконуємо. І нам дуже приємно бачити, як відновлюються  лікарні, школи, садочки, дороги на територіях. Не дивлячись на пандемію, роботи тривають і, як кажуть, життя продовжується. Головне - забезпечити робітників усіма необхідними захисними засобами. Загалом по області відкриється у цьому році 17 амбулаторій, чотири з них - у Мелітопольському районі, - наголосив Віталій Туринок. 

Роботи розпочались у квітні, а вже на 90% утеплено фасад, обладнано дах для покриття, відновлено аварійну прибудову будівлі, закладено комунікації систем опалення, водопостачання та електрики. Наразі ведуться роботи з утеплення плінтуса, ремонту веранди і пандусу, робиться інтер'єр стін з гіпсокартону.

Очікується, що робота завершиться до кінця травня 2020 року.

У с. Фруктове Віталій Туринок відвідав амбулаторію сімейної практики, тільки відкриту після ремонту. До речі, наразі амбулаторія надає медичні послуги для 1820 людей. Капітальний ремонт виконано за 3 млн грн у короткий термін. Сільська голова с. Фруктове Любов Снігір розповіла, що зроблено великий обсяг робіт - фактично капітальний ремонт. І тепер медичний заклад відповідає усім сучасним європейським вимогам.

Підсумовуючи, Віталій Туринок наголосив, що зараз розглядаються можливості, щоб забезпечити такі маленькі амбулаторії сімейної медицини відповідним транспортом. Посадовець відзначив злагоджену роботу всіх структур та рівень залученості громадськості у процес.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності

Гордість у кожному серці: в Запоріжжі відзначили День Державного Прапора України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.08.2024

Впродовж доби окупанти 317 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Всебічний розвиток та соціалізація: у Запоріжжі діти почали відвідувати дошкільні заклади

«Я тут. Я поруч»: у Вільнянській громаді відкрили поліцейську станцію для офіцерів громади

Зернові, овочі, технічні культури: в Запорізькій області тривають жнива

Робоча група «Прозорість та підзвітність» за два місяці розглянула 13 ймовірних порушень під час публічних закупівель

Індивідуальні дослідження зовнішніх ринків: безоплатна програма для підтримки бізнесу

Впродовж доби окупанти 310 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 910-го дня війни