Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров з робочою поїздкою відвідав Приморськ та Бердянськ

5 березня 2020 - 09:32

Вчора з робочою поїздкою перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров відвідав Бердянськ та Приморськ, щоб ознайомитися з функціонуванням закладів освіти та охорони здоров’я області та планами їх модернізації.

Іван Федоров відвідав заклади освіти області, в яких планується реалізація програми «Спроможна школа для кращих результатів», у зв’язку з чим з держбюджету для Запорізької області планується виділити 140 млн грн. Зокрема, перший заступник побував у Бердянській загальноосвітній школі  № 20 та Приморській школі № 1 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів.

Як зазначила директорка Бердянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20, станом на 01.02.2020 року в закладі освіти навчається 587 учнів у 21 класі. Прогнозована кількість учнів на 2020/2021 навчальний рік – 630 учнів.

Проєктно-кошторисна документація закладу освіти на 16 763 000 грн передбачає заміну вікон на енергозберігаючі; утеплення фасаду будівлі школи; капітальний ремонт даху над спортивним залом; заміну електромережі; встановлення котла автономного опалення, заміну системи опалення; капітальний ремонт системи водопостачання; реконструкцію туалетів; ремонт твердого покриття подвір’я; реконструкцію огорожі подвір’я школи.

З функціонуванням Приморської СЗОШ № 1 І-ІІІ з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів Івана Федорова ознайомила директорка навчального закладу Світлана Македонська. Вона повідомила, що у 2019/2020 навчальному році відкрито 4 класи з інклюзивним навчанням для 9 учнів з особливими освітніми потребами. З метою організації розвивального простору у 2018 році створена ресурсна кімната, а також осередок комфортного освітнього середовища – медіатека.

Як повідомила Світлана Македонська, з 2014 року заклад освіти набув фінансової автономії, яка дозволила економно витрачати кошти та спрямовувати їх для покращення матеріально-технічної бази.

На сьогодні заклад освіти має проєктно-кошторисну документацію ІІ черги 905 511 грн, проєктно-кошторисну документацію та експертний висновок на ремонт шкільного подвір’я на суму 861 436 грн, наявний енергопаспорт, який був виготовлений у 2018 році, на даний час розробляється проєктно-кошторисна документація на термомодернізацію будівлі школи.

Не оминули увагою й заклади охорони здоров’я Запорізької області. Іван Федоров відвідав КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання», яке згідно з розпорядженням Кабміну ввійшло до переліку опорних закладів охорони здоров’я Запорізької області, на базі якого планується створення приймального відділення у рамках проєкту «200 сучасних приймальних відділень».

Як зауважив головний лікар КНП Дмитро Єгоров, на сьогодні Бердянське територіальне медичне об’єднання є багатопрофільним медичним закладом на 560 ліжок, в якому функціонує 24 клінічних відділення, 2 поліклініки для надання спеціалізованої амбулаторної допомоги як дорослому, так і дитячому населенню. У лікарні працюють висококваліфіковані фахівці з усіх галузей медицини, що є головною відмінністю та гордістю лікарні.

Даний опорний заклад обслуговує Бердянський, Приморський, Чернігівський райони, а влітку усі відповідні райони на узбережжі Азовського моря, тому заплановано реконструкцію цього закладу охорони здоров’я з метою забезпечення комфортних умов для пацієнтів.

Також у ході робочої поїздки Іван Федоров ознайомився з ходом реконструкції головного самопливного колектору по вул. Мелітопольське шосе та зазначив, що перед владою стоїть надважливе завдання − відремонтувати його до початку курортного сезону. Обласна влада зробила все для того, щоб це стало можливим, зокрема виділила 16 млн грн на реконструкцію.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності