Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будівництво на запорізьких мостах буде відновлено найближчим часом

3 березня 2020 - 14:36

Голова облдержадміністрації Віталій Туринок провів нараду щодо будівництва мостів у м. Запоріжжя з представниками генеральної підрядної організації «Onur Taahhut Tasimacilik İnsaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi». У нараді взяли участь представники компанії Онур Четинджевиз, Емре Караахметоглу, Емрах Багяпан, а також заступник голови облдержадміністрації Володимир Тарасенко та начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрій Івко.

Як відзначив Віталій Туринок, за результатами тендерної процедури з визначення генеральної підрядної організації по об’єкту «Будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі електронною системою «Prozorro» визначено переможця − компанію «Onur Taahhut Tasimacilik İnsaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi».

− Ми вже співпрацювали з цією компанією та сподіваємося, що ця компанія в найкоротші терміни з застосуванням сучасних технологій та з дотриманням високої якості робіт розпочне роботи на найбільш соціально значущому об’єкті як для мешканців міста Запоріжжя, так і для всієї України. Це дуже важливий об’єкт, на якому кілька років не проводились будівельні роботи. Необхідно максимально швидко та якісно розпочати будівництво. У мене буде одне побажання – під час роботи максимально залучати до праці місцевих жителів, щоб у людей були робочі місця. З боку обласної влади ми готові надавати всебічну допомогу та підтримку, − відзначив голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

Як запевнили представники компанії, вже найближчим часом буде доставлена необхідна техніка та обладнання та будуть розпочаті будівельні роботи. Загалом завершення будівництва мостів займе чотири роки. Компанія має багатий досвід виконання будівельно-монтажних робіт на об’єктах інфраструктури по всій Україні та інших країнах. «Onur Taahhut» виконує будівництво автодоріг, мостів, примикань, споруд і роботи по реконструкції доріг.

Сьогодні в Кабінеті Міністрів України відбулося підписання контракту між Укравтодором та турецькою компанією Onur Taahhut щодо будівництва мосту в Запоріжжі.

− Запорізькі мости − це один з стратегічних об’єктів України. За оцінками експертів, якщо не побудувати новий міст, може бути транспортний колапс. Довгий період часу цей об’єкт був символом корупції. Його починали будувати, потім закінчували, відновлювали, вкладали багато грошей. І ось нарешті ми можемо констатувати той факт, що зараз там відновиться будівництво. Об’єкти, які були символами корупції, мають стати символами великого будівництва та відродження держави. Я впевнений, що цей об’єкт стане першим символом, первістком цієї системної зміни в нашій країні, – відзначив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Нагадаємо, що будівництво запорізьких мостів було розпочато у 2004 році, однак за 15 років не було завершено.

Відповідно до проєкту будівництва — це магістраль безперервного руху довжиною понад 9 км, яка зв’язує правобережну частину міста Запоріжжя з центральною лівобережною частиною і основною північною промисловою зоною через обидва рукави річки Дніпро та острів Хортиця.

Магістраль складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, в тому числі два 2 позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

Довідково.

Компанія «Onur Taahhut Tasimacilik İnsaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi» була заснована у 1991 році. Компанія успішно реалізувала важливі проєкти у Хорватії, Україні, Тунісі, Молдові, Омані, Екваторіальної Гвінеї та Туркменістані. Має багатий досвід виконання будівельно-монтажних робіт на об’єктах інфраструктури по всій Україні.

Onur Taahhut виконує будівництво автодоріг, мостів, примикань, споруд і роботи з реконструкції доріг. В їхньому розпорядженні є будмайданчики із заводами для виробництва асфальтобетону.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності