Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підбито підсумки туристсько-краєзнавчої роботи у закладах освіти

28 лютого 2020 - 10:30

У Запорізькому обласному центру туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді відбувся обласний семінар-нарада, присвячений організації туристсько-краєзнавчої роботи у навчальних закладах області у 2019 році. Захід проводиться за підсумками обласного огляду-конкурсу на кращу організацію туристсько-краєзнавчої роботи в районі (місті, територіальній громаді) області в минулому році.

У семінар-нараді взяли участь керівники місцевих органів управління освітою, методисти, педагоги з Василівського, Вільнянського, Гуляйпільського, Мелітопольського, Новомиколаївського, Пологівського районів, Комунарського та Вознесенівського районів м. Запоріжжя, міст Енергодар та Мелітополь; Приморської, Великобілозерської, Михайлівської та Чернігівської територіальних громад.

На початку наради відбулось нагородження переможців обласного огляду-конкурсу за ефективну туристсько-краєзнавчу роботу в районах та містах. Так, кубками та грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації відзначено: серед органів управління освітою міських рад – управління освіти Мелітопольської міської ради (І місце); управління освіти Енергодарської міської ради (ІІ місце); та відділ освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради (ІІІ місце); серед відділів освіти, молоді та спорту райдержадміністрацій області – відділ освіти Мелітопольської райдержадміністрації (І місце); відділ освіти, культури, молоді та спорту Вільнянської райдержадміністрації (ІІ місце); відділ освіти, молоді та спорту Пологівської райдержадміністрації (ІІІ місце); серед відділів освіти територіальних громад – відділ освіти, культури, туризму, охорони культурної спадщини, молоді та спорту Великобілозерської сільської ради (І місце); відділ освіти Приморської міської ради (ІІ місце); та відділ освіти, молоді та спорту Чернігівської селищної ради Чернігівського району (ІІІ місце).

Після нагородження учасників семінару-наради запросили на оглядову екскурсію до Музею історії дитячого туризму і краєзнавства. Заступник директора Центру туризму Віталій Шелегеда підсумував туристсько-краєзнавчу роботу закладів освіти області у 2019 році.

У другій частині семінару-наради учасники поділилися досвідом організації туристсько-краєзнавчої роботи місцевими органами освіти. Зокрема, мова йшла про грантові програми як шлях залучення фінансування до туристсько-краєзнавчих заходів, систему налагодження міжнародних зв’язків, організацію закордонних туристських подорожей та екскурсій, співпрацю з районним Департаментом освіти та депутатським корпусом, Центром туризму в організації туристсько-краєзнавчої роботи з учнями тощо.

На останок фахівці Центру туризму надали консультації стосовно організації туристсько-краєзнавчої роботи в містах, районах та ОТГ Запорізької області у поточному році.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності