Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок звернувся до депутатів обласної ради з закликом підтримати важливі для регіону ініціативи

27 лютого 2020 - 13:43

На початку засідання чергової 35-ї сесії обласної ради VІІ скликання голова облдержадміністрації Віталій Туринок звернувся до депутатів та закликав їх до спільної злагодженої роботи, від якої залежить розвиток Запорізького регіону.

– Перед початком сесії хочу нагадати для чого ми обрані нашим суспільством. Ми тут, щоб приймати надважливі рішення, від яких буде залежати доля нашої області сьогодні і в майбутньому. Ми повинні прийняти рішення, які стосуються, насамперед, медичної реформи. На жаль, наша область не є лідером в реформі. Саме сьогодні маємо прийняти рішення, щоб ми встигли реорганізувати медичні заклади у комунальні некомерційні підприємства. Це дозволить медзакладам напряму укладати договори з НСЗУ і отримувати кошти за надані послуги, – наголосив Віталій Туринок.

Також посадовець зазначив, що у цьому році пріоритет – добувати ті об’єкти, які було розпочато. Це амбулаторії, дороги, стадіони, школи та дитячі садочки.

– Ми сподіваємось, що виділені кошти будуть спрямовані саме на соціально-важливі об’єкти для області. Довгий час ми працювали над реалізацією президентської програми «Велике будівництво» та проєктом «Зшиємо країну». Вчора на онлайн-нараді були представлені результати нашої роботи. Важливо розвивати логістику, сполучення в регіоні. Було прийняте рішення про відбудову доріг М-18 Харків-Сімферополь у межах області та Н-30 Від Василівки до Бердянська. Адже вони впливають на туристичний та промисловий потенціал усієї області, – повідомив Віталій Туринок.

На останок посадовець звернувся зі словами вдячності до військовослужбовців, ветеранів АТО (ООС) та родин загиблих бійців.

– До мене звертались атовці та сім’ї загиблих бійців. Зараз ми розробляємо програму і дійсно хочемо допомогти, не дивлячись на стан нашого бюджету. Трохи згодом ми представимо широкому загалу результати роботи. Ще раз звертаюсь до усіх присутніх – дуже просто шукати помилки. Я прошу всіх об’єднатись, щоб вирішити надважливі питання. Це потрібно не мені особисто, чи вам окремо, а нам усім. Сподіваюсь на порозуміння і буду дуже вдячний за допомогу і підтримку, – підсумував очільник Запорізького регіону Віталій Туринок.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності