Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький регіон готовий до можливих випадків виявлення коронавірусу

27 лютого 2020 - 10:01

Заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко провів селекторну нараду із керівниками обласних державних адміністрацій. Нарада була присвячена запобіганню проникненню на територію України коронавірусу COVID-19. На прямому зв’язку з Урядом перебував голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок, керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко та директорка Департаменту охорони здоров’я ОДА Вікторія Клименко.

Заступник Міністра – головний санітарно-епідеміологічний лікар наголосив, що в Україні є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, дві тисячі лікарів-інфекціоністів, п’ять тисяч медичного персоналу, який працює в інфекційних лікарнях, є інфекційні бокси.

– Продовжується перевірка температури тіла та стану здоров’я усіх людей на всіх визначених пунктах пропуску – семи прикордонних пунктів пропуску та восьми найбільших аеропортів. Завдяки спільним зусиллям Держприкордонслужби, медичних працівників, лікарів-епідеміологів а також працівників Держпродспоживслужби, ми забезпечуємо температурний скринінг, вчасне виявлення та ізоляцію подорожуючих до закладів охорони здоров’я, які мають інфекційні стаціонари, – повідомив Віктор Ляшко.

Із керівниками ОДА Віктор Ляшко обговорив розроблені регіональні плани протиепідемічних заходів та заходів щодо посилення режиму поточної дезінфекції в місцях масового скупчення людей.

На нараді оцінили готовність областей та їх технічно-матеріальне забезпечення до випадку фіксування коронавірусної інфекції – визначено заклади охорони здоров’я, які будуть використано для госпіталізації та ізоляції осіб з ознаками захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом.

Зазначимо, від 26 лютого у запораеропорту усі міжнародні рейси, що прибувають з-за кордону, будуть перевіряти епідеміологи. Перевіркам підлягають усі рейси, навіть з тих країн, де не було виявлено жодного випадку захворювання на коронавірусну інфекцію. Зокрема, запорізький аеропорт приймає рейси з Єгипту, Туреччини, Ізраїля, Польщі та Білорусі.

Запорізька обласна інфекційна лікарня готова до зустрічі пацієнтів у разі виявлення підозри на коронавірусну інфекцію. Віталій Туринок ознайомився з умовами перебування пацієнтів у медзакладі. Наразі лікарня може прийняти до 40 хворих, що розмістяться у 11 боксах в окремому карантинному корпусі. Якщо виникне потреба, можна вивільнити загальний корпус, там також є обладнані бокси у розрахунку на 200 хворих.

Наразі проводяться навчання медичних працівників з питань дотримання вимог протиепідемічного режиму, біологічної безпеки при виявленні особи з підозрою на коронавірусну інфекцію. Також складено графік чергування спеціалістів Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України в аеропорту м. Запоріжжя з метою проведення температурного скринінгу осіб, їх візуального огляду, які прибули із загрозливих в епідемічному відношенні напрямків.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності