У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Запорізькій області в рамках виконання заходів щодо реалізації проєкту реформування системи шкільного харчування проведено робочу зустріч з приводу організації роботи з виявлення відповідних проблем в навчально-виховних закладах області.
У заході взяли участь перший заступник начальника Ольга Сівова та заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Сергій Дегтяренко, заступниця директора Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Олена Сороченко, начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлана Власова, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віталій Д’яков.
В ході зустрічі учасники напрацювали алгоритм дій щодо організації та проведення комісійних обстежень закладів освіти щодо виявлення проблемних питань відносно дотримання вимог харчового законодавства, організації харчування, цінової категорії, збалансованості меню, матеріально-технічного забезпечення тощо.
Нагадаємо, що спеціалісти районних управлінь ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області організовують семінари-практикуми для керівників, медичних сестер та членів робочих груп закладів дошкільної та загальної середньої освіти області щодо санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей.
З початку року низку заходів було проведено в Василівському, Більмацькому, Вільнянському, Чернігівському, Пологівському, Веселівському районах області, а також в м. Запоріжжя.
Окрім того, фахівці Служби розробили та надали освітнім закладам рекомендації з дотримання вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю