Спеціалісти районних управлінь ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області організували семінари-практикуми для керівників, медичних сестер та членів робочих груп закладів дошкільної та загальної середньої освіти області.
З початку року низку заходів було проведено в Василівському, Більмацькому, Вільнянському, районах області, а також в м. Запоріжжя. Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області.
Під час заходів розглянуто актуальні питання організації харчування дітей в закладах освіти. Зокрема йшлось про належне зберігання харчових продуктів; контроль за продукцією, яка надходить до навчальних закладів; дотримання технології приготування їжі відповідно до технологічних карток; ведення документації з харчування та забезпечення проходження персоналом медичних оглядів.
Обговорили учасники практикумів й питання щодо вимог складання перспективного двотижневого меню та необхідність виконання норм харчування у навчальних закладах відповідно до норм, затверджених відповідною постановою Кабінету Міністрів.
Спеціалісти Держпродспоживслужби наголосили на обов’язковому впровадженню постійних процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
З метою уникнення помилок, учасники детально розглянули практичні питання проведення заходів державного нагляду (контролю), приклади властивих порушень, що було зафіксовано Держпродспоживслужбою при перевірках закладів освіти.
Також фахівці служби наголосили на необхідності поліпшення стану матеріально-технічної бази харчоблоків, нагадали про вимоги до суб’єктів господарювання, що постачають харчові продукти та надають послуги харчування.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю