Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада закликає забудовників та інвесторів активніше долучатися до будівництва доступного житла

31 січня 2020 - 09:30

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Тарасенка відбулася нарада з питань будівництва доступного житла для учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб на території Запорізької області. У нараді взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко, представники органів місцевого самоврядування, потенційні інвестори, керівники державних дозвільних установ.

− В області досить складна ситуація з будівництвом та введенням в експлуатацію доступного житла. Протягом останніх років Запорізька область має один із найнижчих показників введення в експлуатацію житла в Україні. Нам необхідно зробити аналіз по територіях та створити перелік земельних ділянок, на яких можна побудувати житло, та активніше залучати забудовників та інвесторів. Це питання треба ретельно опрацювати на місцях. Чекаємо від територій протягом 10 днів конкретних пропозицій щодо можливості виділення земельних ділянок та опрацювання цих питань з потенційними інвесторами. Також необхідно забезпечити усунення штучно створюваних бюрократичних перепон, які не дозволяють у найкоротший термін розпочинати будівництво житла та  вводити його в експлуатацію відповідно до запланованих термінів завершення будівництва, − зазначив Володимир Тарасенко.

Варто зазначити, що у Запорізькій області учасники АТО/ООС та члени сімей загиблих забезпечуються компенсаційними виплатами на придбання житла. Грошову компенсацію на придбання житла у 2019 році надано дев’яти особам з інвалідністю внаслідок війни II групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО/ООС  (у 2018 році - восьми сім`ям та п’яти особам з інвалідністю, у 2017 році – шести сім`ям та одній особі з інвалідністю).

Нагадаємо, регіони закликали активніше долучитися до програми придбання житла для переселенців та учасників АТО. У 2018-2019 роках у рамках реалізації обласної Програми забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі в стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення операції Об'єднаних сил (ООС), у Запорізькій області  за рахунок коштів обласного бюджету надано сім кредитів учасникам АТО/ООС на придбання житла на загальну суму 4 533 тис. грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів