Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі розпочалися обласні учнівські олімпіади

21 січня 2020 - 11:58

Департамент освіти і науки Запорізької облдержадміністрації спільно з комунальним закладом «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» 18-19 січня 2020 року організували проведення обласних етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з астрономії, математики (І тур), юних знавців Біблії, англійської мови.

Олімпіади з астрономії, англійської мови проходили на базі комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум» Запорізької обласної ради, юні знавці Біблії – комунального закладу «Запорізький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» Запорізької обласної ради, з математики – комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» Запорізької обласної ради. Керівниками зазначених закладів освіти були організовані сприятливі умови для проведення олімпіад.

В обласному етапі олімпіади з астрономії для учнів 10-11 класів взяли участь 39 учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти області, чотири учні 7-9 класів виконували завдання за 10 клас, 1 учень 10 класу - за 11 клас.

Переможцями визнано – 15 учнів, з них 3 учні вибороли 1 місце, 7 учнів – 2 місце, 5 учнів - 3 місце.

З метою остаточного формування складу команди Запорізької області у ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади у лютому 2020 року для кандидатів відбудуться відбірково-тренувальні збори. До участі у ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії, яка відбудеться у м. Львів, від Запорізької області буде направлено 3 учасники.

Обласний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади юних знавців Біблії зібрав 63 учні 6-11 класів закладів загальної середньої освіти області. Учасникам олімпіади необхідно було продемонструвати гарні знання з основ християнської культури та власну громадянську позицію під час тестування на знання Біблії, написання творчої роботи та розв’язання практичної життєвої ситуації.

За підсумками олімпіади 30 учнів визнано переможцями, з них 6 учнів здобули 1 місце, 10 учнів – 2 місце, 14 учнів – 3 місце.

Журі обласного етапу олімпіади юних знавців Біблії рекомендувало до участі у фінальному етапі олімпіади, який відбудеться у м. Острог Рівненської області, 6 учнів.

У І турі обласного етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики взяли участь 117 учнів 7-11 класів, переможцями визнано 55 учнів, яких запрошено до участі у ІІ турі олімпіади з математики, що відбудеться 26 січня 2020 року. За результатами ІІ туру олімпіади буде визначено остаточний склад переможців обласного етапу олімпіади з математики і сформовано склад кандидатів на участь у відбірково-тренувальних зборах. На фінальний етап олімпіади з математики до м. Миколаїв поїде команда Запорізької області у складі 7 учнів.

Для участі в обласному етапі олімпіади з англійської мови було зареєстровано 132 учасники: 9 клас - 32, 10 клас – 46, 11 клас – 54.

Олімпіада проходила у два дні і види мовленнєвої діяльності, включені до олімпіадних змагань, були розподілені наступним чином: в перший день, 18 січня, учасники змагалися в читанні тексту та написанні творчої письмової роботи, а після закінчення писемного туру, демонстрували свої вміння в усному мовленні, за обраною самостійно темою.

Від Запорізької області три учні будуть брати участь у фінальному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови, який відбудеться у м. Луцьк.

Зазначимо, що у разі незгоди з результатами участі в обласних олімпіадах в учнів є можливість скористатись своїм правом подати апеляційну заяву голові журі олімпіади для перегляду результатів.

З протоколами обласних етапів олімпіад можна ознайомитись за посиланням

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів