Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі рятувальники продовжують перевірки навчальних закладів

3 січня 2020 - 14:22

У Головному управлінні ДСНС України у Запорізькій області підбили підсумки діяльності підрозділів ДСНС області за 2019 рік. У заході взяли участь фахівці ДСНС, представники Управління патрульної поліції області, спеціалісти Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

За дорученням Прем'єр-міністра України та у зв'язку з трагічними подіями в м. Одеса наказом Головного управлінням ДСНС України у Запорізькій області «Про проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю)» затверджено план-графік проведення позапланових перевірок стану техногенної та пожежної безпеки дитячих садків, шкіл, професійно-технічних та вищих навчальних закладів, гуртожитків, установ охорони здоров'я та соціального захисту, державних об'єктів критичної і транспортної інфраструктури.

Як доповів головний інспектор відділу пожежної безпеки Управління запобігання НС ГУ ДСНС України у Запорізькій області підполковник служби цивільного захисту Олександр Шатіло,  загалом на території Запорізької області перевіркам підлягають 1451 суб'єкт господарювання, у володінні яких знаходиться 1501 об'єкт, з яких: дитячих навчальних закладів - 397; загальноосвітніх закладів - 540; вищих навчальних закладів з гуртожитками та об’єктами інфраструктури - 69; професійно-технічних училищ – 61.

Протягом 12-28 грудня було проведено 623 перевірки, що становить 41,5% від загальної кількості запланованих.

Під час проведення перевірок особлива увага приділяється утриманню шляхів евакуації, наявності та справності систем протипожежного захисту, протипожежного водопостачання, стану електрогосподарства, наявності первинних засобів пожежогасіння тощо.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 615 осіб з числа керівників об’єктів та відповідальних посадових осіб. На розгляд до адміністративного суду подано вісім позовних заяв щодо застосування заходу реагування у вигляді повного або часткового призупинення експлуатації восьми об’єктів.

Також було озвучено прогноз на зиму-2020. Як повідомила заступник начальника Запорізького обласного гідрометцентру Тетяна Сорокіна, 2019 рік уже увійшов в історію України і Запорізького краю як найтепліший за весь період спостережень. Середня температура повітря на території Запорізької області  сягнула 11,6°С, що на 2,3°С вище за норму, яка становить 9,3°С. Перевищено навіть показник аномально теплого 2007 року, коли середня температура становила 11,5°С.

У середньому кліматична температура підвищується вже кілька десятків років поспіль. За даними спостережень метеостанцій Запорізької області  в осінньо-зимовий період стало тепліше на 2-2,5 градуса. Це  значною мірою скоротило тривалість зимового періоду. Зокрема і минулі дві зими були дуже теплими.  А загалом найбільш теплими в цьому сторіччі були зими: 2000-2001рр; 2003-2004рр; 2017-2018рр. та 2018-2019рр.

За довгостроковим прогнозом і цьогорічна зима також очікується теплою, середньомісячна температура січня та лютого - на 2-3 градуси вище норми.

За прогнозом на наступні шість діб очікується нестійка погода. Так, 4-7 січня – температура від 2° морозу до 3° тепла, 5-7 січня очікуються невеликі опади (найбільша кількість - 6 січня), місцями ожеледиця. Вже 8 січня очікується зниження температури до 6-8 морозу вночі, а 9 січня -  знову підвищення температури до позитивних значень (1-6 градусів тепла вдень та близько 0 градусів уночі).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів