Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області працювала найбільша мережа оздоровчих дитячих закладів серед регіонів України

26 грудня 2019 - 11:36

У Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації підбили підсумки роботи щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей  у 2019 році. Заходи з оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій є одним із пріоритетних завдань  державної політики у сфері соціального захисту.

У поточному році Департаментом було забезпечено організацію  оздоровлення та відпочинку дітей за рахунок коштів державного та  обласного бюджетів. Особливу увагу приділено рівню фінансового показника місцевих бюджетів. Завдяки територіям, які значно збільшили обсяги фінансування на оздоровлення та відпочинок дітей, обсяг фінансування з місцевих бюджетів у цьому році зріс на 25 % у порівняні з минулим роком.

Зростання рівня фінансування відбулося в: Новоуспенівській ОТГ Веселівського району, Приморській ОТГ Приморського району, Якимівському районі, Кирилівській ОТГ Якимівського району; м. Запоріжжя, Долинській ОТГ Запорізького району, Більмацькому районі, Комишуваській ОТГ Оріхівського району, Таврійській ОТГ Оріхівського району, Павлівській ОТГ Вільнянського району; м.Токмак, м.Енергодар, Василівському районі.

Уперше  в 2019 році було виділено кошти на оздоровлення та відпочинок дітей об’єднаними  територіальними громадами: Чкалівською ОТГ; Петро-Михайлівською сільською радою; Благовіщенською ОТГ; Новоукраїнською ОТГ; Роздольською ОТГ; Гірсівською ОТГ; Олександрівською ОТГ;  Новоолексіївською ОТГ.

При вирішенні питання першочерговості оздоровлення та відпочинку дітей враховувався насамперед соціальний статус дитини та матеріальне становище сімʼї, в якій вона виховується.

Упродовж року за рахунок коштів державного бюджету Департаментом було направлено на оздоровлення та відпочинок до державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» (м. Київ) і державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» (м. Одеса) 960 дітей,  які потребують особливої  уваги та підтримки. На ці заходи з державного бюджету було використано 8, 8 млн грн.

Під час літньої оздоровчої кампанії послугами  оздоровлення та відпочинку забезпечено 2027 дітей, яких було направлено до  дитячих закладів на узбережжі Азовського моря, зокрема: ДЗОВ «Меотида», ДЗОВ «Факел», ДЗОВ «Лазурна райдуга», ДЗОВ «Лісова пісня».  З обласного бюджету на ці цілі було використано 17, 6 млн.

Також за рахунок коштів обласного бюджету (357,1 тис. грн) було організовано перевезення груп дітей до  ДПУ «МДЦ «Артек» та ДП «УДЦ «Молода гвардія». Такими послугами охоплено 444 дитини.

За підсумками проведення літньої оздоровчої кампанії 2019 року  у Запорізькій області функціонували 34 заклади - це найбільша мережа дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у порівнянні з іншими областями України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів