Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ще 14 запоріжанкам присвоєно почесне звання «Мати-героїня»

19 грудня 2019 - 10:08

Лави жінок, яким присвоєно вищу форму відзначення громадян за вагомий внесок у реалізацію державної політики з питань сім'ї, материнства і дитинства, самовіддане виховання та навчання дітей – почесне званням «Мати-героїня», поповнилися.

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося урочисте нагородження 14 жінок. Орден «Мати-героїня» їм вручив голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

– Мені приємно привітати вас із присвоєнням почесного звання «Мати-героїня» у такий день – День Святого Миколая, який був покровителем усіх дітей. Я сам батько трьох дітей і розумію, наскільки важливо вкладати у розвиток дитини ще з самого малечку. Діти – це наше майбутнє. Чого ми їх навчимо, які цінності закладемо в голови, таким і буде результат. Я дуже пишаюся, що в кожному куточку нашої області є такі самовіддані жінки, які власним досвідом демонструють суспільству, що велика і дружня родина – це запорука процвітаючої нації. Бажаю вам та вашим родинам миру, міцного здоров'я та всього найкращого, – привітав матерів-героїнь Віталій Туринок.

Так, Указом Президента України «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» за материнську самовідданість, народження та зразкове виховання дітей, забезпечення умов для їх всебічного, гармонійного розвитку звання України «Мати-героїня» присвоєно 14 багатодітним матерям із Запорізької області, які виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Загалом у цьому році 847 українських жінок України відзначено почесним звання «Мати-героїня».

У Запорізькій області почесне звання присвоєно: матері п'ятьох дітей Наталії Білик; матері п'ятьох дітей Тетяні Бобир з с. Новогригорівка Гуляйпільського району; матері п'ятьох дітей Оксані Долговенко з м. Мелітополь; матері шістьох дітей Вікторії Дужак з м. Токмак; матері сімох дітей Ірині Кайді з м. Бердянськ; матері п'ятьох дітей Ларисі Кущ з м. Пологи; матері п'ятьох дітей Вікторії Логвиненко з м. Запоріжжя; матері вісьмох дітей Анні Маркіній з м. Запоріжжя; матері п'ятьох дітей Тетяні Мищенко з с. Залізничне Гуляйпільського району; матері шістьох дітей Юлії Пісецькій з м. Запоріжжя; матері п'ятьох дітей Людмилі Хархардіній з м. Запоріжжя; матері сімох дітей Людмилі Чумак з м. Мелітополь; матері п'ятьох дітей Марині Шевчук з с. Новоселівка Пологівського району та матері п'ятьох дітей Ользі Шеховцовій з м. Запоріжжя.

Усім жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», відповідно до Закону України «Про державні нагороди України» виплачується винагорода в десятикратному розмірі прожиткового мінімуму року, в якому жінці  присвоєно почесне звання. Зокрема, у 2019 році ця сума становить 19 210 грн.

Загалом у нашій області почесне звання «Мати-героїня» було присвоєно 1593 жінкам.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів