Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька молодь напрацьовує механізм співпраці з владою та залучення до політичних процесів

18 грудня 2019 - 12:28

За підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні реалізується проєкт «Голос молоді: посилення громадянської та політичної участі молоді на локальному рівні в Південно-Східній Україні». У рамках цього проєкту відбувся «круглий стіл» з метою обговорення можливостей залучення молоді до політичної діяльності.

Організатором заходу виступила громадська організація «YES» у партнерстві з Управлінням молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Вітаючи учасників, заступниця начальника Управління Інна Киник наголосила, що часто молоді бракує впевненості та знань про механізми співпраці.

– Однак потрібно розуміти, що все залежить від вас. Ми разом можемо все змінити. Ви можете залучати інститути громадянського суспільства, співпрацювати з органами місцевого самоврядування, з органами влади, залучати консультативно-дорадчі органи. Також можете самостійно розвивати мережу молодіжних центрів і платформ. Для влади така співпраця дуже важлива. Мінмолодьспорту України також активно реформується та намагається покращити реалізацію молодіжної політики. Приміром, уже затверджена стратегія національно-патріотичного виховання молоді, на стадії затвердження - стратегія державної молодіжної політики до 2030 року, на стадії затвердження - новий закон про молодь, уже затверджена постанова Кабінету Міністрів України про розвиток молодіжних центрів. А вже наступного року в області починаємо розробляти нову цільову програму для молоді, – зазначила Інна Киник.

Як повідомила голова правління ГО «YES» Валерія Овчарова, проведення такого обговорення у форматі «круглого столу» має на меті активізацію молоді у напрямку формування політичної грамотності та підвищення політичної участі молоді. Не менш важливо, що в рамках заходу досвідом ефективних практик роботи з молоддю обмінюються активісти з Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей.

Успішні практики молодіжних проєктів, спрямованих на підвищення рівня політичної участі, презентували ініціатива «Активна громада» з м. Запоріжжя та м. Дніпро, громадські організації «Молодь Дніпра» та «Інститут публічної влади», проєкт «Голос молоді» від ГО «YES», БФ «Імпульс ЮА».

До обговорення теми також долучилися представники профільних департаментів та управлінь, комунальних установ,  відповідальні за реалізацію молодіжної політики на місцевому та обласному рівні, представники громадських організацій, що працюють з молоддю, лідери та представники молодіжних організацій, рухів та об’єднань, активна молодь.

Наостанок учасники напрацювали спільний механізм ефективної співпраці молодіжних громадських організацій із владою.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів