Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Мелітопольщині Віталій Туринок ознайомився із ходом капітального ремонту об’єктів соціальної і дорожньої сфери

17 грудня 2019 - 14:14

Перебуваючи з робочою поїздкою у Мелітопольському районі, голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок відвідав соціальні об’єкти та об’єкти інфраструктури, де наразі триває капітальний ремонт.

Так, посадовець разом із своїм першим заступником Іваном Федоровим, заступницею  Мариною Кудерчук, керівницею апарату ОДА Зінаїдою Бойко та народним депутатом України Сергієм Міньком оглянули стан амбулаторій загальної практики сімейної медицини у с. Новобогданівка та  с. Вознесенка.

Вартість реконструкції Новобогданівської амбулаторії склала 4,7 млн грн, а Вознесенської – 2,3 млн грн. При реконструкції було виконано роботи з утеплення фасаду, цоколю мінеральними плитами, відремонтовано два ганки та улаштовано пандуси, утеплено покрівлі, улаштовано вимощення, замінено покриття покрівлі, дерев’яні дверні та віконні блоки замінено на металопластикові конструкції, оновлено оздоблення стін, покриття підлоги, відремонтовано системи опалення, вентиляції, водопостачання, електропостачання та електроосвітлення, влаштовано санвузли для маломобільних груп населення тощо.

Під час перебування на об’єктах Віталій Туринок відзначив, що заклади медичної допомоги області планомірно переходять до європейських стандартів, зокрема з урахуванням потреб маломобільних людей.

– За такий короткий час у Новобогданівській амбулаторії − за три місяці, а у Вознесенській − за півтора місяця вдалося зробити велику роботу. Пацієнтам має бути комфортно в цих закладах. Щодо якісних медичних послуг, навіть і питання не стоїть. Такі послуги мають бути доступними для кожного українця, – наголосив Віталій Туринок.

У місті Мелітополь Віталій Туринок відвідав ділянку дороги по вул. Ломоносова, яка відкрита після капітального ремонту дорожнього покриття. На цій вулиці було відремонтовано 2,3 км дороги. Як підкреслив Сергій Мінько, історично склалося, що на комунальні дороги Мелітополя навантаження набагато більше, адже через місто проходить дві важливі траси Харків- Сімферополь та Одеса-Маріуполь. Народний депутат висловив сподівання щодо можливого будівництва дороги навколо міста, а не вздовж нього. Це значно  розвантажило б пасажиропотік і зберегло дорожнє покриття.

Посадовці також відвідали Новомиколаївську загальноосвітню школу-інтернат І-ІІ ступенів, яка працює з 1959 року. За останні вісім років коштом обласного бюджету було проведено капітальні ремонти системи опалення, покрівлі спального корпусу, встановлено системи протипожежного захисту. У 2014 було відкрито спеціалізовані класи для дітей з тяжкими порушеннями мовлення. У поточному навчальному році їх уже шість. У 2015 році було облаштовано сенсорну кімнату та кабінет психологічного розвантаження. Для занять з дітьми тут використовуються методи світло-, кольоро-, музикотерапії для дії на стан дітей через відповідні органи почуттів. Для занять спортом обладнано тренажерний зал, є також стадіон з мініфутбольним полем, легкоатлетичними доріжками, гімнастичною колодою. Загалом заклад розрахований на 140 дітей, а наразі навчається 67 учнів.

Підсумовуючи робочу поїздку, голова облдержадміністрації Віталій Туринок відзначив злагоджену роботу щодо використання бюджетних коштів.

– Кошти були дійсно вкладені в діло, а не освоєні, як це було раніше.  Сподіваюсь, розвиток інфраструктури на місцях принесе користь місцевим жителям. Подібні сучасні амбулаторії повинні бути в кожному місті, в кожній громаді. Ми до цього рухаємось. На наступний рік ми запланували автомобіль у Вознесенську амбулаторію. Ремонт доріг у нашій області, як у межах населених пунктів, так і між ними – це комплексне питання. Те, що будується, тепер ми маємо зберегти. Зараз потрібно «відроджувати» Укртрансбезпеку. Є пропозиції щодо придбання нового обладнання, розширення штату та постійного моніторингу за недобропорядними водіями. Вважаю, що це буде пріоритетом на наступний рік, – зазначив Віталій Туринок.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів