Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада створює комунікаційну платформу для національних меншин Запорізької області

16 грудня 2019 - 13:15

Сьогодні  в облдержадміністрації розпочато дводенну робочу зустріч щодо розробки комунікаційної стратегії для національних меншин Запорізької області. У заході взяли участь представники національних спільнот регіону, фахівці облдержадміністрації, відповідальні за реалізацію національної політики, зокрема директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Владислав Мороко. Раду Європи представили експерти  Том Морінг і Михайло Подюк. До обговорення також долучилася керівниця проєкту «Захист національних меншин, включаючи ромів, та мови меншин в Україні» Оксана Овчарук.

Відповідно до Плану дій Ради Європи для України на 2018-2021 рр. Департамент у справах релігій та національностей спільно з офісом Ради Європи в Україні здійснює проєкт «Захист національних меншин, включаючи ромів, та мови меншин в Україні». Його головна мета – посилення захисту національних меншин в Україні шляхом підтримки національних, регіональних та місцевих органів влади, об’єднань національних меншин та інших зацікавлених організацій.

− У серпні цього року облдержадміністрація подала заявку на участь у пілотній ініціативі «Допомога Ради Європи у розробці та реалізації комунікаційної стратегії для кращого спілкування з питань захисту національних меншин та мов меншин в Україні з метою кращого консультування національних меншин». У рамках проєкту наша облдержадміністрація була обрана як заявник, що надав кращу інформацію. Тому було вирішено організувати зустріч для обговорення питання створення комунікаційної платформи для національних меншин Запорізької області, — зазначив Владислав Мороко.

Учасники дискусії обговорили питання комунікації з місцевими органами влади, а також між групами національних меншин, можливість забезпечення зворотного зв’язку, сучасні засоби спілкування мовами меншин в інформаційному просторі Запорізької області. Як зазначив експерт Ради Європи Михайло Подюк, комунікаційна платформа повинна забезпечити ефективний обмін думками та ініціативами, сприяти налагодженню зв’язку між владою та нацменшинами.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів