Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний методичний центр культури та мистецтва відсвяткував ювілей

13 грудня 2019 - 16:46

Комунальна установа «Обласний методичний центр культури і мистецтва» відзначила 80-річчя від дня свого заснування. З ювілейною датою колектив установи привітала Марина Анісімова, заступник директора-начальник управління культури і туризму Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації та працівники закладів культури майже всієї області.

Квіти, теплі слова та найщиріші побажання стали найкращим подарунком для спеціалістів обласного методичного центру культури та мистецтва.

Найбільш яскравою у роботі Центру є фестивальна діяльність, проведення традиційних обласних культурно-мистецьких заходів, акцій, народних свят, виставок народного мистецтва.

Так, минулого року методичним центром було проведено 56 заходів, з них 23 – основних, 10 була надана організаційно-методична допомога, 23 заходи проведено методичним кабінетом початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

У цьому році було організовано низку урочистих, військово-патріотичних, меморіальних заходів. Серед основних заходів Всеукраїнський фестиваль-конкурс «KIRILLOVKA–FEST», заходи в рамках ХХІІ Міжнародного фестивалю національних воїнських та традиційних культур «Запорозький Спас» імені Анатолія Єрмака.

Також за участю Обласного методичного центру культури та мистецтва на площі Фестивальній проходять концерти обласного Новорічно-різдвяного фестивалю, які дарують глядачам святковий настрій та казкову атмосферу.

Довідково.

Основні напрямки діяльності Обласного методичного центр
у культури та мистецтва Запорізької обласної ради:

• забезпечення виконання державних та обласних програм у галузі культури з питань виховної, дозвіллєвої та художньо-творчої роботи;
• відродження, збереженні, розвитку і популяризації традиційної народної культури, всіх видів і жанрів аматорського мистецтва, нематеріальної культурної спадщини області;
• участь, організація та проведення Міжнародних, Всеукраїнських, регіональних, обласних фестивалів, конкурсів, оглядів, творчих звітів, виставок самодіяльного образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва та інших культурно-мистецьких заходів;
• забезпечення методичної та практичної допомоги клубним закладам області з удосконалення форм і методів культурно-просвітницької роботи, пошуку інноваційних напрямків роботи, підвищенні виконавського рівня аматорських колективів, підбору репертуару;
• організація обласних та регіональних фестивалів, конкурсів виконавської майстерності, виставок учнівської та викладацької художньої творчості, олімпіад та іншого.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів