Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Партнерство влади і бізнесу розповсюдилося на ринок ліків

26 січня 2009 - 17:03

Облдержадміністрація підписала Меморандум про партнерство та співробітництво з суб'єктами господарювання, які здійснюють виробництво, оптову та роздрібну реалізацію лікарських засобів у Запорізькій області.

З часу, коли загострилася цінова ситуація на ринку ліків, облдержадміністрація розпочала діалог з представниками фармацевтичної галузі щодо пошуку шляхів стабілізації, результатом якого став цей документ.

- Ми повинні все зробити, використати всі доступні важелі регулювання, щоб забезпечити населення необхідною номенклатурою ліків, зберегти мережу аптек, - зазначив Олександр Старух під час церемонії підписання Меморандуму. – У документі закладено концептуальні основи наших взаємовідносин, за якими сторони беруть певні зобов'язання.

Зокрема, передбачено узгоджений підхід до формування цін на лікарські засоби, недопущення перевищення граничної торговельної надбавки. При цьому конкретний рівень торговельних надбавок буде встановлюватися з урахуванням економічного стану території чи лікувального закладу. Також фармацевти зобов'язуються у повному обсязі забезпечувати попит на лікарські засоби, зберігати робочі місця, існуючий рівень заробітної плати та соціальні гарантії своїх працівників тощо.

Влада зі свого боку виступає партнером фармацевтичного бізнесу у визначенні загальних умов, виробленні ефективних правил ведення бізнесу, сприяє забезпеченню економічної стабільності підприємств галузі.

Втім, як зауважив голова ОДА Олександр Старух, "Меморандум – це не рецепт, куди не можна внести зміни. По ходу розвитку ситуації ми будемо доповнювати його актуальними положеннями".

За дорученням 40 членів Запорізької регіональної фармацевтичної асоціації Меморандум підписали її голова Олена Красовська, генеральний директор обласного підприємства "Фармація" Петро Чепель.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни