Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблемні питання водопостачання в регіоні − на контролі обласної влади

10 грудня 2019 - 15:30

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Тарасенка  відбулася нарада з проблемних питань водопостачання населених пунктів Запорізького району. Учать в обговоренні взяли представники Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації, Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, КП «Облводоканал» ЗОР, КП «Водоканал» ЗМР, Запорізької райдержадміністрації, ДРПВІ «Запоріждіпроводгосп».

Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко, до складу Запорізького району входить 72 населених пункти, з яких лише 33 забезпечені централізованим водопостачанням.

На території району розташовано три основних магістральних водогони. Два з них на сьогодні експлуатує КП «Водоканал» ЗМР (Північно-груповий водогін та водогін Балабине-Кушугум-Малокатеринівка) та водовід на території Новоолександрівської ОТГ, який експлуатує КП «Облводоканал» ЗОР.

Зважаючи на те, що Запорізький район розташовано безпосередньо на річці Дніпро, але більш ніж 50 % населених пунктів не забезпечені централізованим водопостачанням, заступник голови облдержадміністрації Володимир Тарасенко зазначив, що при розробці проєктів з реконструкції наявних магістральних водоводів необхідно розраховувати можливість підключення населених пунктів, які на сьогодні знаходяться без централізованого водопостачання. Посадовець також  наголосив на тому, що при будівництві нових об’єктів водопостачання слід враховувати новітні технології та запроваджувати найбільш оптимальні для кожного окремого випадку.

За результатами наради Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації доручено спільно із Запорізькою райдержадміністрацією, КП «Облводоканал» ЗОР, КП «Водоканал» ЗМР проаналізувати технічну можливість та доцільність підключення населених пунктів, які на сьогодні знаходяться без централізованого водопостачання, до наявних магістральних водогонів. Також буде проведено аналіз наявної проєктно-кошторисної документації по Запорізькому району щодо актуальності та економічної доцільності прийнятих технічних рішень та визначено пріоритетність у реалізації проєктів водопостачання на території Запорізького району.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів