Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Своєчасні платежі – гарантія постачання тепла та світла

23 січня 2009 - 14:15

Останнім часом в області погіршилася ситуація з оплатою за спожиті енергоносії, передусім, за природний газ в опалювальному періоді 2008/2009 років. Зрозуміло, що це спричинено наслідками поглиблення економічної кризи.

Однак основною умовою сталої роботи паливно-енергетичного комплексу та інших галузей економіки області є забезпечення повних та своєчасних розрахунків за спожиті енергоносії.

На сьогоднішній день майже всі категорії споживачів не мають 100 % розрахунків за використану електроенергію перед ВАТ «Запоріжжяобленерго». У зв'язку з цим заборгованість за спожиту електроенергію збільшилась на 19,3 млн. грн. у порівнянні з початком 2008 року і становить 384,8 млн. грн., у тому числі борги населення зросли на 0,994 млн. грн. у порівнянні з початком 2008 року і становлять 75,2 млн. грн.

Також не в повному обсязі розрахувалось населення та підприємства комунальної теплоенергетики перед ВАТ «Запоріжгаз» та ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України».

На даний час загальна заборгованість за природний газ у 2008 році склала 125,4 млн. грн. Основними боржниками є підприємства комунальної теплоенергетики області, борг яких складає 116,4 млн. грн., та населення - 7,5 млн. грн..

Така ситуація може призвести до неможливості обласних енергопостачальних компаній здійснювати закупівлю енергоносіїв в обсязі, необхідному для нормальної життєдіяльності споживачів, та до зриву стабільного проходження опалювального сезону в області.

У зв'язку з цим облдержадміністрація звертає увагу на необхідність своєчасного здійснення платежів за спожиті енергоносії у повному обсязі, насамперед, за природний газ, та погашення існуючої заборгованості за спожиті енергоносії. Лише за такої умови можна забезпечити надійне електропостачання та теплопостачання населенню, лікарням, закладам освіти та іншим споживачам.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі