Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державні інвестиції пішли на пріоритетні проекти

23 січня 2009 - 14:00

Протягом 2008 року облдержадміністрація разом з органами місцевого самоврядування активно займалася питанням залучення державних інвестицій для фінансування будівництва найважливіших інвестиційних проектів життєзабезпечення регіону, а саме розвитку соціальної інфраструктури, тепло, - водо, - газозабезпечення сільських районів.

За повідомленням головного управління економіки облдержадміністрації протягом року на реалізацію  найважливіших інвестиційних проектів регіону (в рамках виконання середньострокової програми соціально-економічного розвитку Запорізької області на 2007-2011 роки) використано 71 462,52 тис. грн. субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам (99,1 % передбачених на рік коштів), з них :

  • 47804,085тис.грн. - на соціально - економічний  розвиток, або 98,9 % передбаченої на рік суми   (48350,2 тис. грн.);
  • 23658,435 тис .грн. - на  заходи    з енергозбереження, у тому числі  оснащення  інженерних вводів багатоквартирних житлових будинків засобами  обліку споживання води і теплової енергії,  ремонт і реконструкцію теплових мереж та котелень, будівництво газопроводів і газифікацію населених пунктів, що становить 99,7 % передбаченої на рік суми  (23729,5 тис. грн.).

Обсяги капітальних вкладень з обласного бюджету склали 64 338,853 тис. грн. (майже 100% запланованої на рік суми).

Бюджетні кошти використано відповідно до визначених пріоритетів, а саме, на будівництво та реконструкцію об’єктів водозабезпечення,  теплопостачання, газифікації, ряду об'єктів соціально-культурного призначення, у тому числі:

  • з розвитку систем водопостачання - завершено роботи з будівництва та реконструкції  водопровідних мереж: у м. Токмак (2,32 км),  північно-східній частині м. Гуляйполе (0,917 км), смт. Веселе (1,2 км),  с. Балки Василівського району (1,5 км), с. Степне Запорізького району (4,382 км), с. Велика Знам’янка Кам’янсько-Дніпровського району (3,519 км) та ряду інших об’єктів, буріння артезіанських свердловин у м. Оріхів;
  • продовжено роботи з будівництва водогону  ІІ лінії питної води Вільнянськ - Новомиколаївка та водопроводу  с. Трояни Бердянського району, водопровідних мереж по селищу Куйбишеве; з реконструкції аварійних водопровідних мереж: у с. Новоселівка Вільнянського району, смт. Малокатеринівка та  с. Біленьке Запорізького району, с. Ударник Токмацького району, підвідних водопроводів до об'єктів соціальної сфери у м. Пологи та селищ Мирне Мелітопольського району і Новомиколаївка;
  • з реконструкції систем теплопостачання: проведено реконструкцію окремих ділянок магістральних теплотрас у мм. Запоріжжя, Мелітополь, Енергодар, Токмак з рядом  об'єктів опалювальної системи  закладів освіти,  охорони здоров’я та  культури,  сільських населених пунктів Василівського (м. Василівка, с. Мала Білозерка), с. Велика Білозерка, Веселівського, м.Гуляйполе,  смт Куйбишеве, Кам’янсько-Дніпровського району (cел. Заповітне), Михайлівського (с. Високе), Мелітопольського (с. Костянтинівна, с.Мордвинівка, сел.. Фруктове), смт. Новомиколаївка, Оріхівського, Пологівського, Приазовського (сс. Чкалове, Новововасилівка), Приморського, Розівського, Токмацького (м. Молочанськ);
  • з газифікації - забезпечено подачу газу до населених пунктів Василівського району (с.Жереб’янки, с.П’ятихатки), Вільнянського району (с. Микільське - Московка), Запорізького району (сіл Юльївка, Шевченківське, Черепівське, Крилівське), Мелітопольського (с. Новопилипівка),  Оріхівського району  (с. Юрківка).

Продовжено газифікацію населених пунктів Веселівського району (селища Таврія та  с. Матвіївка),  Вільнянського району (с. Білявка, Новоіванівське та сел.. Гасанівка), Мелітопольського району  (міжселищного газопроводу  до с. Данило - Іванівка), Новомиколаївського (сіл  Терсянка-Тернувате.),  Оріхівського району (с. Кірове, Новоданилівка), Пологівського району (с. Чапаєвка) та ряду інших територій.  

Розпочато будівництво магістрального газопроводу - відводу до селища Степногірськ Василівського району  протяжністю понад  19,7 км, газифікацію сіл Партизани, Азов, Борисівка - Лозанівка Приморського району та інші населені пункти районів.

За підсумками роботи минулого року на об’єктах газифікації області шляхом залучення усіх джерел фінансування введено в дію 175 км магістральних газопроводів та газових мереж у сільських районах області.

Продовжено реконструкцію будівель обласного художнього музею, нежитлової будівлі по вул. Патріотичній  під обласний інтернат  спортивного напрямку, лікувального корпусу  обласної дитячої лікарні, обласного госпіталю інвалідів Великої Вітчизняної війни, пансіонату для ветеранів  праці у м. Бердянську,  школи-інтернату  для дітей-сиріт у  с. Полтавка  Гуляйпільського району та ряду інших закладів.  Проведено першу чергу реконструкції концертного залу  ім. Глінки м. Запоріжжя.

Крім того, профінансовано цільові субвенції з державного бюджету на  роботи з ліквідації наслідків стихії, проведення берегозахисних заходів у м. Бердянськ та на Бердянській косі в обсязі майже 9,302 млн. грн. або 93 % запланованої на рік суми, на  соціально-економічний розвиток смт. Степногірськ – в обсязі 14,865 млн. грн. або 99,1 % .

У повному обсязі виділено державні кошти на будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро у Запоріжжі у сумі  350 млн. грн., які освоєно повністю. З міського бюджету м. Запоріжжя  спрямовано 1, 298 млн. грн.

З резервного фонду  державного бюджету для   ліквідації надзвичайної ситуації, що виникла на території Запорізької обласної клінічної лікарні,  залучено 9,791 млн. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі