Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підстав для підвищення споживчих цін немає

23 січня 2009 - 13:20

За підсумками перших двох декад січня майже по всій території області ціни на продукти харчування відчутно зросли і перевищили середньоукраїнський показник.

Індекс споживчих цін на продовольчі продукти і алкогольні напої в нашій області нині зріс більше ніж на 3%, що майже на половину більше, ніж у Кіровоградській, на відсоток більше, ніж у Харківській.

- І мова йде не про заморські делікатеси, а про вітчизняну і навіть місцеву продукцію: вершкове масло, картоплю, капусту, пташине м"ясо тощо. Давайте разом робити висновки, - закликав О. Сін учасників наради.

Різниця між індексами цін у роздрібній торгівлі коливається в межах 98%. Найвищі ціни у Токмаку, Веселівському, Михайлівському, Чернігівському, Вільнянському районах. І це при тому, що оптові закупівлі залишились в межах грудневих задекларованих цін.

Обласна виконавча влада вимагає від райдержадміністрацій створити відповідні робочі групи і в дводенний строк вивчити ситуацію, запросити до розмови підприємців і разом визначити економічно обґрунтовану вартість тієї чи іншої продукції.

- А потім оприлюднити інформацію в засобах масової інформації, щоб бізнесмени не говорили, що влада зацікавлена у збитковості їхньої діяльності., - наголосив заступник керівника регіону і додав, що обласна виконавча влада не буде стояти осторонь вирішення цієї проблеми, бо підстав для підвищення споживчих цін немає, а купівельна спроможність запоріжців за останній час значно знизилась.

Не обіцяє підвищення доходів і січень. Олександр Сін оприлюднив інформацію про наповнення місцевих бюджетів за двадцять днів січня. На 90% виконали доходну частину у Мелітополі, на 78,4% у Бердянську, у Запорізькому районі - на 77,4% у порівнянні з відповідним періодом минулого року. І цей список можна продовжувати.

Учасники селектору в районах запевнили, що за підсумками місяця проблем не буде. Невтішною була лише інформація з Чернігівки.

За словами О. Сіна, область в цілому лише на 55% виконала державний бюджет січня. Тому облдержадміністрація тримає це питання на контролі і запроваджує селекторні наради з цього питання з інтервалом двічі на місяць, щоб не затягувати вирішення нагальних проблем.

 

Управління у справах преси та інформації.

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня