Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Україна – єдина навіки

22 січня 2009 - 16:36

В урочистостях взяли участь представники місцевої виконавчої та представницької влади, політичних партій та громадських організацій, творча інтелігенція, студентська та учнівська молодь, а також гості із Сторожинецького району Чернівецької області.

З вступним словом до присутніх звернувся перший заступник очільника області Олександр Бережний.

- І хоч Акт Злуки та об'єднання українських земель тоді реалізувати не вдалося, він став яскравим виявом прагнення українців до національної єдності. Саме з цього дня розпочалося відродження єдиної Української державності. Воля людей, проголошена на площі Святої Софії, стала силою, яка привела нас до незалежності у 1991 році, - зазначив О. Бережний і додав, що найголовніша заслуга всієї української спільноти, усіх гілок влади, кожного громадянина на сучасному етапі - це мирний процес державотворення. Спільними зусиллями вдалося не допустити небезпечної конфронтації, поділити країну за регіональним принципом.

Коли влітку минулого року трапилася біда у Західній Україні, запорожці одними з перших відгукнулись та подали руку допомоги, наочно підтверджуючи тезу, що Україна єдина, що немає окремої Східної і Західної України, що ми єдина держава і ми - єдиний народ. Запорізька область на ліквідацію наслідків повені перерахувала понад 7 млн. грн., надала широку гуманітарну допомогу.

Виступаючі наголошували, що яскравим прикладом співпраці нашого регіону з західними областями України, зокрема, є й те, що сьогодні на урочистому зібранні присутня делегація з Чернівецької області.

Перший заступник голови Сторожинецької РДА Катерина Гуцуляк подякувала запоріжців за допомогу і зазначила, що ті діти, які влітку відпочивали в запорізьких таборах, сьогодні з задоволенням приїхали ще раз, щоб піснями і танцями засвідчити свою пошану.

Під час урочистостей Олександр Бережний вручив державні нагороди тим, хто соєю працею і добрими вчинками прославляють рідний край. Зокрема, орденом «За заслуги» 3-го ступеня нагороджено заступника голови облдержадміністрації Миколу Фролова, який доклав чимало зусиль для забезпечення розвитку гуманітарної сфери регіону.

Після урочистої частини відбувся концерт за участю артистів Запорізької обласної філармонії та самодіяльних художніх колективів Сторожинецького району Чернівецької області.

 

Управління у справах преси та інформації

(.doc, 32Kb)

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі