Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вихованці «Орієнтиру» запалюють таланти на великій сцені

29 листопада 2019 - 14:21

Малеча зі спеціалізованої школи-інтернату «Орієнтир» підготувала творчий захід. Він присвячений прийдешньому Міжнародному дню осіб з інвалідністю, який відзначають 3 грудня.

«Орієнтирівці» пишаються своєю незвичайністю. Вони – талановиті, життєрадісні, цілеспрямовані та щасливі. В котрий раз вони доводять, що кожне життя унікальне, а бачити потрібно серцем.

На святковий захід вихованців школи «Орієнтир», що відбувся у палаці культури «Металург», завітав з подарунками голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок.

– Мені приємно бути гостем на вашому святі. У вас тут дуже гарна, тепла атмосфера. Які ж талановиті діти тут навчаються. Впевнений, з вас виростуть гарні музиканти, поети, математики, фахівці своєї справи. Як на початку ви казали, ми пишаємось своєю унікальністю. Дякую вам, викладачі та керівники закладу, за таку позицію, за те, що піклуєтесь та відаєте свою душу. Вихованці «Орієнтиру» почуваються в цьому закладі, як удома, – зазначив Віталій Туринок.

Очільник регіону передав дітям подарунки:  автомобільні треки та великий будинок для ляльок. 

Крім цього, Віталій Туринок вручив подяки працівникам Запорізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат «Орієнтир»: заступнику директора з навчально-виховної роботи Ірині Димовій, вчителю англійської мови Наталі Олійник та вчителю початкових класів Анні Федіній.

Вихованці підготували насичену розважальну програму з танцями, співами та жартами.

 

Довідково.

Навчальний заклад для дітей із порушеннями зору в Запорізькій області створено 1966 року, а в 2013 його перейменовано в комунальний заклад «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Орієнтир». Наразі це єдиний у Запорізькій області заклад освіти для дітей з порушеннями зору (зі зниженим зором та сліпих). З 2010 року школу-інтернат «Орієнтир» очолює Ганна Тихомирова.

У 26 класах навчаються 262 учні, із них: 35 – сліпі, 87 дітей з інвалідністю. У 2019-2020 навчальному році відкрито клас для дітей зі складними порушеннями розвитку (сліпота, тяжкі порушення опорно-рухового апарату, мовлення, порушення інтелектуального розвитку). У закладі працює 86 педагогів.

Заклад здійснює навчально-виховну роботу; забезпечує здобуття освіти на всіх рівнях, проводить медико-психолого-педагогічну реабілітацію вихованців, які потребують корекції фізичного розвитку, веде  допрофесійну орієнтацію та підготовку.

Випускники школи-інтернату продовжують навчання у вищих навчальних закладах, зокрема у 2019 році на бюджетну форму навчання вступили 45%, а на контрактну – 55%, із них 44% - учні з інвалідністю.

Художні колективи ЗСЗШІ «Орієнтир» – постійні призери фестивалів, конкурсів художньо-естетичного спрямування (понад 100 призерів та дипломантів протягом 2018-2019 н.р.).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти