Під час засідання колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації освітяни обговорили питання створення належних умов для забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти області.
Так, заступник начальника управління – начальник відділу дошкільної, загальної середньої, професійної та з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ольга Коноваленко звернула увагу на гігієнічні вимоги при організації харчування дітей в організованих дитячих колективах.
Учасники колегії розглянули законодавчі вимоги щодо водопостачання, водовідведення та опалення, а також до створення належних умов для забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей.
За підсумками обговорення ухвалено рішення щодо реалізації низки заходів для забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти області.
Зокрема, керівники органів управління освітою райдержадміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад, директори закладів обласного підпорядкування у цьому навчальному році мають забезпечити неухильне дотримання вимог нормативно-правових документів щодо організації харчування у закладах освіти.
З метою запобігання спалахів кишкових інфекцій та харчових отруєнь доручено провести наради, семінари та тренінги з питань організації харчування дітей, а також навчання персоналу, який задіяний в організації харчування у закладах освіти.
При складанні тендерної документації для закупівлі харчових продуктів та надання послуг з харчування дітей необхідно забезпечити розробку єдиних вимог з урахуванням обов’язкової наявності експлуатаційного дозволу або державної реєстрації потужності виробництва та/або обігу харчових продуктів у постачальників.
Також було прийнято рішення приділити увагу запровадженню у закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю