Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

АгроФорум розкриває переваги сільськогосподарської кооперації

31 жовтня 2019 - 13:31

Сьогодні, 31 жовтня, у виставковому центрі «Козак Палац» відбулося відкриття III АгроФоруму «AgroPro: Сила в кооперації». Участь в урочистому заході взяв  директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков. На форум запрошені власники та топ-менеджери малих і середніх підприємств агросектору, сфери виробництва і переробки, торгівлі, послуг та інших галузей економіки.
Організатори та експерти заходу переконані, що сільськогосподарська кооперація може стати основою для розвитку малого бізнесу та підприємництва у селах, а значить — створити умови для процвітання сільських громад та реформування аграрного сектору.

− Запорізька область входить у число регіонів України, які складають основу її індустріального та аграрного потенціалу. Діяльність Запорізької облдержадміністрації спрямована на те, щоб область перетворилася в територію економічного розвитку. І ми все робимо для того, щоб у нашому регіоні приживалися новітні технології, нові підходи до організації праці, нові інструменти фінансування і все, що дає економічний поштовх. У відносинах між виробниками сировини та її переробниками завжди присутній конфлікт інтересів. Для підтримки балансу служить третя сила - кооперативи. В нашій області вони тільки зароджуються. Зараз триває просвітницька робота, і це найважчий етап. Для наших фермерів кооперація - болюче питання. Складність полягає в тому, що людина повинна відійти від продажів і займатися технологіями. Вона має абсолютно довіритися іншій людині, яка буде продавати продукцію. Але, з іншого боку, світовий досвід говорить про те, що кооперація, об'єднання в кластери або кооперативи - це потужний інструмент ринкової економіки. На сьогодні в області створено 29 кооперативів, що об’єднали 726 осіб, − зазначив у своєму виступі Андрій Поляков.

Аграрний форум покликаний допомогти підприємцям зрозуміти переваги цього ефективного механізму забезпечення конкурентоспроможності малих та середніх товаровиробників. Формат форуму передбачає пленарну частину за участю авторитетних українських і міжнародних експертів, а також відвідування кооперативів області.  Зокрема, 1 листопада учасники форуму завітають до компанії «СПП «Лана», де ознайомляться з практичними прикладами застосування сільськогосподарської кооперації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024