Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області посилено контроль за якістю та безпекою роботи автотранспорту

1 листопада 2019 - 09:39

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов та радник голови облдержадміністрації Олег Ревчук провели нараду з питань підвищення рівня якості та безпеки обслуговування населення автотранспортом загального користування. У нараді взяли участь фахівці Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації та представники підприємств-перевізників.

За даними патрульної поліції, за січень-липень 2019 року на території області зафіксовано 29 ДТП з постраждалими за участю пасажирського транспорту, з них 11 - з вини водіїв автобусів.  Також, за даними патрульної поліції, за січень-липень 2019 року на території області зафіксовано два випадки керування автобусом у стані сп'яніння.

− Сьогоднішня нарада присвячена питанням, пов'язаним з якістю і безпекою пасажирських перевезень на автомобільному транспорті загального користування. Забезпечення безпеки перевезень є серед пріоритетних напрямків діяльності обласної державної адміністрації. Така ситуація з ДТП та водіями під час управління змушує серйозно задуматися над питанням підготовки кадрів серед водійського складу, оскільки наслідки таких «промахів» - дуже серйозні. У плані забезпечення безпеки пасажирських перевезень хочу також звернути увагу директорів підприємств на наближення холодів та опадів і необхідність своєчасної підготовки техніки для експлуатації в зимовий період. Прохання - заздалегідь перевірити технічну справність машин, придбати зимові види палива, своєчасно замінити гуму, − підкреслив Андрій Антонов.

За даними управління Укртрансбезпеки в Запорізькій області, під час рейдових перевірок на автобусних маршрутах фахівцями Укртрансбезпеки в 2019 році було виявлено 482 порушення (з них 206 - у нелегальних перевізників), складено 411 актів про порушення транспортного законодавства (з них 171 акт - щодо нелегальних перевізників), нараховано 451,5 тис. грн штрафів, з яких сплачено 307,7 тис. грн.

До облдержадміністрації також надходять листи від транспортних підприємств з приводу роботи нелегалів, які завдають шкоди роботі законних перевізників. Робота нелегальних автобусів зафіксована в південних напрямках, у Токмацькому, Мелітопольському районах.
Облдержадміністрація направила звернення Головному управлінню Національної поліції в Запорізькій області з проханням вжити відповідних заходів. Також працюють обласна та районні робочі групи по боротьбі з нелегалами, які виїжджають на перевірки планово і позапланово.
Обласна робоча група проводила моніторинги в третьому кварталі поточного року в Якимівському, Василівському, Запорізькому районах, було перевірено більше сотні автобусів, контролюючими органами складено понад 40 матеріалів на водіїв автобусів. Робота триває.
У 2019 фахівцями Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації було проведено 88 моніторингів на внутрішньообласних маршрутах, у 79 випадках були виявлені порушення. Основні порушення стосуються розкладу і схеми руху, безбілетних пасажирів, неузгодженої з організатором перевезень заміни транспорту. За результатами моніторингів за виявлені порушення з чотирма перевізниками («Фенікс-Авто», «АТП АСА», «Запорізька перевізна компанія», «Автопростір Запоріжжя») були розірвані договори на перевезення пасажирів.
У квітні 2019 року були проведені конкурси на перевезення пасажирів на внутрішньообласних маршрутах і укладені договори з переможцями.

− Облдержадміністрація хоче нагадати перевізникам, що в конкурсних умовах і в умовах договорів на перевезення пасажирів передбачено обов'язок перевізників обладнати автобуси GPS-системами. Програмою розвитку автомобільного транспорту в Запорізькій області передбачено створення та впровадження протягом 2019-2022 років єдиної автоматизованої системи диспетчерського управління на автомобільному транспорті в області. Зважаючи на це, інформуємо вас про те, що Департамент промисловості та розвитку інфраструктури відпрацьовує концепцію впровадження цієї системи, до якої пізніше, за умовами договорів, мають підключитися всі автобуси. Це досить складна, трудомістка і тривала робота. Просимо перевізників з розумінням поставитися до цього питання, − наголосив Андрій Антонов.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024