Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Комишувасі запрацював новий Центр надання адміністративних послуг

30 жовтня 2019 - 15:10

Сьогодні у селищі Комишуваха відкрився новий Центр надання адміністративних послуг, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою. Програма також профінансувала створення десяти робочих місць, включаючи одне віддалене в селищі Новотавричеське, та забезпечила всі робочі місця меблями і сучасним ІТ-обладнанням. Громада самостійно провела повну реконструкцію приміщення для ЦНАП, виділивши з місцевого бюджету 1,4 мільйона гривень.

ЦНАП у Комишувасі надаватиме 89 видів необхідних адміністративних послуг, серед яких реєстрація місця проживання, нотаріальні послуги, соціальні,  пенсійні та земельні послуги,  послуги з реєстрації бізнесу та нерухомості. За оцінкою місцевої влади, цими послугами буде охоплено понад 30 тисяч жителів громади.

Новий центр працюватиме за орієнтованим на клієнтів графіком, що враховує потреби відвідувачів.

У церемонії відкриття ЦНАП у Комишувасі взяли участь представники Європейської Комісії, Представництва ЄС в Україні, Шведського агентства з питань міжнародного розвитку (Sida). Привітала з подією також керівниця апарату Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко.

– Новий Центр надання адміністративних послуг у Комишувасі принесе тисячам громадян численні вигоди, такі як швидкі та якісні адміністративні послуги, рівно доступні для всіх. Мені приємно бачити, що реформа децентралізації, одна з головних  в Україні, продовжує приносити результати людям завдяки тісній співпраці між фінансованою ЄС Програмою «U-LEAD з Європою» та українськими об'єднаними територіальними громадами, – зазначив Генеральний директор Директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС Крістіан Даніельсон.

Усі співробітники центру пройшли п’ятимодульну навчальну програму з підвищення кваліфікації, розроблену українськими та шведськими експертами. Кожен модуль складається з кількох тренінгів з питань ділової етики, гендерної рівності, ролі органів місцевого самоврядування в наданні адміністративних послуг та інших важливих тем, з якими щодня стикається колектив кожного ЦНАП.

– Вражає те, як люди з різних регіонів України та Європи проводять одну з найважливіших реформ у цій країні – реформу децентралізації. І я пишаюся тим, що Швеція є частиною цих змін. Ми раді поділитися нашим досвідом, знаннями та бачити розвиток сильніших та впевненіших українських громад, які роблять адміністративні послуги ближчими та доступнішими для кожного громадянина через такі центри надання адміністративних послуг, – підкреслила під час церемонії  керівниця відділу сприяння реформам Посольства Швеції в Україні Сесілія Круна.

Підтримка Програми продовжується і невдовзі співробітники центру отримають доступ до сучасного програмного комплексу для автоматизації роботи ЦНАП – «Вулик», розроблений проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою». Кожен працівник ЦНАП пройде навчання по роботі з «Вуликом».

– Ми  вдячні експертам U-LEAD та всім, хто доклав зусиль для створення цього центру. Завдяки новому ЦНАП якісні адміністративні послуги стануть набагато доступнішими для жителів Комишуваської громади. Впевнений, що ми досягнемо чудового результату та зможемо ділитися досвідом створення належного ЦНАП з іншими громадами, – зазначив Комишуваський селищний голова Юрій Карапетян.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України