Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі дорожники готові до роботи під час викликів зимової негоди

25 жовтня 2019 - 12:15

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов ознайомився зі станом готовності дорожнього господарства Запорізької області до роботи з утримання автомобільних доріг державного значення в осінньо-зимовий період та відвідав  Запорізьку дорожньо-експлуатаційну дільницю філії ДП «Запорізький облавтодор».

Начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрій Івко повідомив, що для боротьби із зимовою слизькістю на автомобільних дорогах державного значення  необхідно створити запас у виробничих підрозділах не менше 60 % від розрахункової потреби на весь осінньо-зимовий період технічної солі та фрикційних матеріалів. Потреба становить  3,5 тис. тонн технічної солі та 30 тис. тонн відсіву. На сьогодні накопичено 94% солі та 76% відсіву для зимового утримання доріг.        

За словами директора ДП «Запорізький облавтодор» Андрія Коцура, для боротьби з наслідками негоди заготовлено як посипочний матеріал, так і техніка. Зокрема, у наявності є 154 одиниці спеціалізованої техніки. До 01.11.2019 буде завершено підготовку техніки на 100%

 Для аварійного ямкового ремонту покриття доріг під час несприятливих погодних умов філії забезпечені на 100% асфальтобетонними сумішами в обсязі 50 тонн та іншими сумішами в обсязі  50 тонн.

На цей час філіями проводиться робота по встановленню на аварійно-небезпечних ділянках доріг тимчасових дорожніх знаків «Слизька дорога» з табличкою «Ожеледиця».

На сьогодні підготовчі роботи до зимового періоду 2019-2020 років тривають і перебувають під постійним контролем керівництва облдержадміністрації, Служби автомобільних доріг та ДП «Запорізький облавтодор».

- Сьогодні ми перевірили  основного виконувача робіт по зимовому утриманню доріг – ДП «Запорізький облавтодор» − на готовність роботи у зимовий період та можливості роботи під час викликів негоди. На цьому підприємстві існує ряд проблемних питань, зокрема  заборгованість з виплати заробітної плати та нестача кадрів. Незважаючи на це, підприємство готове до роботи у зимовий період: заготовлена техніка та посипочний матеріал. Облдержадміністрація зі свого боку готова надати кошти з резервного фонду обласного бюджету для створення десятиденного резервного запасу паливно-мастильних матеріалів у обсязі 55 тонн бензину та 125 тонн дизпалива для проведення робіт із зимового утримання автомобільних доріг загального користування області. Слід заначити, що на сьогодні відмічається більш високий рівень готовності, ніж у попередні роки. Облдержадміністрація  здійснює планомірну підготовку до осінньо-зимового періоду 2019-2020 років, - зазначив, підбиваючи підсумки, Андрій Антонов.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України