Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Криза не звільняє підприємства від погашення заборгованості з зарплати

25 грудня 2008 - 16:12

Таке застереження викладено у листі–зверненні від облдержадміністрації, яке отримають керівники підприємств-боржників. Це рішення прийняли члени робочої комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, засідання якої провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін.

За даними органів статистики на початок грудня 209 підприємств області заборгували заробітну плату понад 23 тисячам своїх працівників на суму 53,8 млн. грн.

Протягом листопада допущено утворення нових боргів на 78 підприємствах регіону на суму 14,4 млн. грн. Лише вісім територій області не мають боргів перед своїми працівниками.

- Заходи влади в такій ситуації мають бути ефективними і оперативними, - зазначив О. Сін і запропонував ініціювати перевірку органами прокуратури стан справ на таких «горе-підприємствах».

Щодо державних підприємств, то за словами заступника керівника регіону, Фонд Держмайна України дослухався до прохання обласної державної адміністрації взяти під контроль роботу з виплати заборгованості, зокрема, на «Радіоприладі». У січні 2009 року у Запоріжжі пройде виїзне засідання Фонду з цього питання.

Члени комісії також запропонували напередодні нового року надіслати листи кожному керівнику підприємства-боржника з такими словами: «Закликаємо всіх роботодавців відповідально поставитись до виконання взятих на себе зобов'язань та наголошуємо, що світова фінансова криза нікого не звільняє від виконання вимог українського законодавства.

Сподіваємось на порозуміння. Тим більше, що відповідні зобов'язання прийняли обласна державна адміністрація, обласна рада, обласна федерація роботодавців, обласна рада профспілок, уклавши Регіональну угоду. До порушників влада буде застосовувати всі наявні важелі впливу, у тому числі і ті, що передбачені Карним Кодексом України».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі