Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для дітей пільгових категорій розпочалася ХІ оздоровча зміна

24 жовтня 2019 - 11:40

Для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, триває оздоровча кампанія. Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації продовжує роботу щодо організації направлення на оздоровлення та відпочинок дітей до Міжнародного дитячого центру «Артек», що в Києві, та до Українського дитячого центру «Молода гвардія» (м. Одеса) за рахунок бюджетних коштів.

У цих закладах розпочалася ХІ зміна, на яку направлено 75 дітей із Запорізької області.

До «Артеку» (з 18.10.2019 по 07.11.2019) направлено 43 дитини  пільгових категорій,  з них: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, – двоє; дітей із багатодітних  сімей –  36; дітей із малозабезпечених сімей – троє; талановитих та обдарованих дітей (переможців різних рівнів олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад)  – двоє.

У «Молодій гвардії» (з 20.10.2019 по 09.11.2019) відпочинуть 32 дитини пільгових категорій, а саме: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, – четверо; дітей з багатодітних  сімей – 24; дітей із малозабезпечених сімей – четверо.

Ці дитячі центри цілорічно приймають дітей на оздоровлення та відпочинок.  Загалом у поточному році за рахунок коштів державного бюджету до «Артеку» та «Молодої гвардії» направлено 830 дітей із Запорізької області,  які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Як повідомили в Департаменті соціального захисту облдержадміністрації, діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, мають право на отримання путівки за місцем постійного проживання. Діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, можуть отримати путівку за місцем фактичного проживання.

Для того, щоб отримати путівку, батькам або іншим законним представникам таких дітей необхідно звернутися до управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування. Для забезпечення путівками дітей, які навчаються у закладах загальної середньої освіти м. Запоріжжя, їх батькам або іншим законним представникам необхідно оформити заяву на отримання пільгової путівки для дитини у закладі освіти або звернутися до територіальних відділів освіти.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України