Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робоча група опрацьовує проєктні ідеї щодо розвитку підприємництва

23 жовтня 2019 - 10:40

Під головуванням заступника директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Вікторії Самусь відбулося засідання робочої підгрупи з опрацювання напрямку «Підтримка малого та середнього підприємництва» до проєкту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2027 року та Плану заходів з її реалізації.

– Наразі від міст, районів та ОТГ області до Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації надійшло більше 30 проєктних ідей за напрямком «Підтримка малого та середнього підприємництва», з яких відібрано 22. Вони передбачають подальший розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг, використання сучасних інформаційних технологій для підвищення інформаційної обізнаності суб’єктів господарювання, розширення інфраструктури підтримки підприємництва, інклюзивний розвиток бізнес-середовища в регіоні, фінансово-кредитні інструменти розвитку бізнесу, – прокоментувала результати засідання робочої підгрупи Вікторія Самусь.

Слід зазначити, що велику кількість проєктних ідей було подано до завдання «Покращення системи надання адміністративних послуг (зокрема з використанням сучасних інформаційних технологій)». Члени робочої підгрупи об’єднали їх у два масштабні проєкти: «Підвищення якості надання адміністративних послуг» та «Розвиток мережі ЦНАП при ОМС, у тому числі в ОТГ».

Крім цього, об’єднано проєктні ідеї, подані до стратегічного завдання «Активізація діалогу між представниками бізнесу, органів влади, громадськості та їх залучення до процесів управління локальним та регіональним розвитком», у два проєкти: «Використання сучасних інформаційних технологій для підвищення інформаційної обізнаності суб’єктів господарювання» та «Формування групи швидкого реагування на проблеми бізнесу (інститут регіонального бізнес-омбудсмена)».

Інші проєктні ідеї, надані для включення до завдань «Розширення інфраструктури підтримки малого та середнього бізнесу, системи інституцій залучення та супроводу інвесторів (у т.ч. інформаційне забезпечення інвестиційних процесів, міжнародної взаємодії)» (сім проєктів), «Розвиток організаційних (бізнес-організації, громадські об’єднання) та просторових форм інтеграції бізнесу (кластери, індустріальні, науково-технологічні парки, мережі, хаби)» (три проєкти), «Детінізація економіки. Забезпечення доступу суб’єктів малого та середнього підприємництва до фінансових, трудових, земельних ресурсів» (три проєкти), «Сприяння виходу суб’єктів бізнесу регіону на нові ринки» (один проєкт), «Розвиток туристичної індустрії (у т.ч. створення туристичних продуктів та мереж; туристична промоція області)» (один проєкт) та «Подолання внутрішньорегіональних диспропорцій, стимулювання ділової активності в малих містах та сільських поселеннях» (один проєкт), рекомендовані підгрупою для включення до Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року за напрямком «Підтримка малого та середнього підприємництва».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України