Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область підбила підсумки Року національного усиновлення

24 грудня 2008 - 15:38

Як відомо, 2008 рік Указом Президента України оголошено Роком підтримки національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про те, що зроблено за рік у цьому напрямку в регіоні, йшла мова на засіданні колегії обласної державної адміністрації, яку провів голова ОДА Олександр Старух.

- Криза – кризою, але життя триває, і наш обов'язок – забезпечити максимальний захист прав дітей, особливо тих дітей, що з тих чи інших причин позбавлені батьківського піклування, - наголосив очільник області.

Про ситуацію з усиновленням та розвитком сімейних форм виховання доповів заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов (доповідь – у доданому файлі).

За 11 місяців цього року другу родину знайшли 187 дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Створено 41 прийомну сім'ю, до якої влаштовано 88 прийомних дітей, та 2 дитячі будинки сімейного типу, де нині проживають 10 дітей. Загалом в області створено 102 прийомні сім'ї та 5 дитячих будинків сімейного типу.

Але із загальної кількості дітей, що посиротіли, лише 60% поталанило знайти другу родину. Інші живуть в інтернатах або в притулках.

- Це значить, що цій роботі влада має приділяти більше уваги, - підкреслив Олександр Старух. – Адже ніякий інтернат, ніяка державна опіка не здатні замінити сім"ю – хоча б і прийомну.

Не менш важливим аспектом роботи є захист житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На думку керівника регіону, більше уваги слід приділити і проведенню профілактичної роботи з кризовими сім'ями. Це дасть можливість і запобігти соціальному сирітству, і знизити рівень дитячої та підліткової злочинності.

Учасники засідання ознайомились також з результатами аудитів місцевих бюджетів, проведених КРУ у Запорізькій області у поточному році.

Олександр Старух закликав керівників територій провести ретельний аналіз всіх зауважень та пропозицій за підсумками ревізій. Лише за приблизними підрахунками КРУ, внаслідок тих чи інших порушень місцеві бюджети за рік недоотримали близько 37 млн. грн.

- Це – наш з вами ресурс, який стане у нагоді у сьогоднішніх непростих умовах, - наголосив голова обласної виконавчої влади.

На колегії також підбито підсумки роботи зі зверненнями громадян в облдержадміністрації за 11 місяців 2008 року та заслухано питання про стан виконавської дисципліни і роботу з документами у структурах обласної та районних виконавчих влад.

 

Управління у справах преси та інформації

(.doc, 67Kb)

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі