Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Депутати ухвалили регіональний план антикризових заходів

18 грудня 2008 - 16:03

Відбулося друге засідання двадцять п'ятої позачергової сесії обласної ради,  у роботі якої взяли участь  голова облдержадміністрації Олександр Старух та заступники голови ОДА.

Виносячи на розгляд депутатів оновлений регіональний план антикризових заходів, заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Сін зазначив, що ситуація в економіці області за підсумками 11 місяців все ще має позитивну тенденцію. Приріст виробництва становить 0,8% від показника відповідного періоду минулого року. До речі, цей результат, хоча й низький, є найкращим серед усіх індустріальних регіонів України. На жаль, позитивний результат досягнуто лише за рахунок високих показників першого півріччя поточного року.

Наразі ж, за словами Олександра Сіна, в економіці області посилюються негативні тенденції - скорочуються обсяги виробництва, зростає напруження на ринку праці.

Після нетривалої дискусії депутати обласної ради схвалили розроблений обласною виконавчою владою план антикризових заходів.

Зауваження виникли лише у фракції Партії Регіонів щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Нагадаємо, що згідно чинного законодавства його дія закінчується 1 січня 2009 року.

У відповідь голова обласної державної адміністрації Олександр Старух зауважив, що йдеться не про бездумний розпродаж «з молотка», а про створення прозорого ринку землі, що передбачає вирішення цілої низки завдань – розробка земельного кадастру, чітке встановлення цільового призначення земель.

- На жаль, сьогодні процес розпродажу сільськогосподарських угідь на «сірому» ринку іде повним ходом. При цьому земля розпродається за безцінь. І ми не маємо права закривати на це очі. Формальне продовження дії мораторію ситуацію лише погіршить, - впевнений керівник обласної виконавчої влади.

Сьогодні ж відбулася й 26 сесія обласної ради, на якій внесено зміни до деяких обласних програм. Зокрема, тих, що стосуються підтримки молоді, оздоровлення та відпочинку дітей, розвитку спорту.

Також розглянуті й інші важливі питання життєдіяльності регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі