Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У пошуках покращення ситуації на ринку праці

18 грудня 2008 - 10:26

У зв'язку з ускладненням ситуації на регіональному ринку праці облдержадміністрація ініціювала проведення засідання "круглого столу", яке провів заступник голови ОДА Микола Фролов. До розмови були запрошені начальники відповідних управлінь облдержадміністрації, керівники центрів зайнятості, підприємств, представники обласної ради профспілок.

- Існує необхідність визначитись щодо спільних дій, які треба запроваджувати на регіональному рівні. Маємо багато складних питань, що вимагають вирішення, і я сподіваюся на те, що разом ми дійдемо до конкретних висновків, - зазначив Микола Фролов, відкриваючи засідання.

Тривожні сигнали почали надходити ще у жовтні, коли 755 підприємств повідомили про наявність неповної зайнятості - 18,3 % працівників знаходились у вимушених відпустках, а 13,2 % працювали неповний робочий день.

Учасники заходу висловлювали занепокоєння щодо збільшення кількості звернень населення до центрів зайнятості, яке втратило роботу. Якщо за 10 днів листопада таких було 3,1 тисяча громадян, то за аналогічний період грудня – вже 5,8 тисячі. До того ж за останній місяць кількість вакансій зменшилась на 40%.

Для подолання наслідків кризи та захисту працездатного населення облдержадміністрація внесла пропозицію до центральних органів влади щодо визнання часткового безробіття, яка була врахована у проекті Закону України «Про заходи з соціального захисту населення від наслідків світової фінансової кризи». Також були розроблені зміни до Порядку організації громадських робіт за рахунок коштів Фонду соціального страхування.

- Дійсно, в першу чергу, зміни повинні відбутися на державному рівні, але для цього ми повинні узагальнити, донести до відома центральних органів влади ситуацію, що склалася у нашому регіоні, запропонувати шляхи вирішення наших проблем, - підкреслив Микола Фролов, підбиваючи підсумки засідання.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі