Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Засади зеленого демократичного розвитку обговорили представники обласної влади та закордонні експерти

25 вересня 2019 - 09:25

В облдержадміністрації відбулася зустріч керівництва Запорізької області з представниками Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, німецькими та українськими експертами, які просувають ідеї зеленого демократичного розвитку. Відкриваючи захід, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко ознайомила присутніх з ходом реформ у Запорізькій області.

− Насамперед хочу звернути вашу увагу на ті реформи, які здійснюються в регіоні. Однією з головних є реформа децентралізації влади. Запорізький регіон є одним з лідерів у її реалізації. В нашій області на сьогодні вже створено 56 ОТГ, які охоплюють понад 70 % території. У новостворених громадах ми бачимо важливі позитивні зрушення у галузях освіти, медицини, соцзахисту та інших сферах життя. Крім цього, зараз ми працюємо над планами,  Запорізька область розробляє Стратегію свого розвитку  до 2027 року. В ній ми дуже активно використовуємо потенціал ОТГ. Окремо хочу підкреслити, що в п’яти  громадах Запорізької області стратегії є гендерно пристосованими. Чималу увагу ми також приділяємо розв’язанню проблемних питань внутрішньо переміщених осіб, − зазначила Зінаїда Бойко.

У свою чергу, керівник представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні Сергій Сумлєнний повідомив, що Фонд - це неурядова ресурсна організація, яка популяризує демократичний порядок денний та змінює публічний дискурс з метою зеленого демократичного розвитку. Фонд є частиною Зеленого політичного руху Німеччини і ЄС. У Німеччині Фонд працює з 1997 року і з часом розширив мережу до 32 регіональних представництв у 60 країнах світу на чотирьох континентах.

Серед пріоритетних напрямків роботи Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні у 2018–2020 роках є розбудова кліматичного руху та популяризація відновлюваних джерел енергії; впровадження гендерно чутливого підходу в освіту, популяризація критичного гендерного знання; обмін практиками партисипативної демократії між експерт/-ками й активіст/-ками, розвиток критичної дискусії у розумінні сучасної історії, розвиток молодіжного зеленого руху.

Сергій Сумлєнний також відзначив, що в Україні Фонд діє як незалежна міжнародна організація з 2008 року, яка самостійно визначає пріоритети своєї роботи та прагне діяти відповідально щодо українського суспільства. З моменту заснування в Україні Фонд реалізував понад 500 проєктів, спрямованих на посилення зеленого руху, що підтримує такі цінності як рівність, збереження довкілля та партисипативність в ухваленні рішень на національному й місцевих рівнях. 

Ключовими питаннями зустрічі керівництва Запорізької області з представниками Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні стали децентралізація та екологія. Зокрема, директор з капітального будівництва та інвестицій ПАТ «Запоріжсталь» Олексій Лебедєв розповів про кліматичні та екологічні виклики, які долає обласний центр, а також про  співробітництво місцевої влади, громади та бізнесу заради сталого розвитку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України