Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На територіях області триває робота щодо забезпечення доступності для маломобільних груп населення

23 вересня 2019 - 16:26

Під головуванням керівниці апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко відбулося засідання обласного комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. У роботі  взяли участь начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр Билим, представники профільних департаментів та управлінь облдержадміністрації, голова громадської організації «Запорізький обласний конгрес осіб з інвалідністю» Валентина Кононенко, активісти громадських організацій, що опікуються питаннями людей з інвалідністю.

Як повідомила  Зінаїда Бойко, за результатами проведеної роботи у І півріччі поточного року органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування  затверджено кошториси робіт по облаштуванню засобами безперешкодного доступу на загальну суму 35 713,079 тис. грн. Зокрема, по містах обласного значення − на суму 33 039,069 тис. грн, по районах − 2 674,01 тис. грн.

Зокрема, у м. Бердянськ виконано роботи з поточного ремонту пандусу міського палацу культури на суму 100 тис. грн.

У Пологівському районі на реконструкцію тротуару по вул. Єдності з елементами безперешкодного доступу для маломобільних груп населення витрачено 419,962 тис. грн.

Загалом по області встановлено 20 пандусів, дев’ять поручнів, 24 кнопки виклику, на дев’яти об’єктах промарковано сходи контрастною фарбою, облаштовано шість санвузлів, здійснено пониження бордюрного каменя на 10 об’єктах та облаштовано одну автостоянку.

− На сьогодні продовжується робота по оновленню та розміщенню бази даних щодо доступності об’єктів житлового та громадського призначення по кожному населеному пункту та забезпечено доступ громадськості до цієї інформації. Також триває робота щодо облаштування будівель навчальних закладів області засобами безперешкодного доступу для людей з різними нозологіями, − повідомила Зінаїда Бойко.

За підсумками засідання органам виконавчої влади та місцевого самоврядування доручено провести роботу з виконання всіх заходів для забезпечення безбар’єрного доступу до будівель і приміщень закладів, установ загального користування та житлових будинків.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України