У КЗ ім. М.І. Глінки відбувся форум «BUSINESS FORUM HACCP IN UKRAIN», який зібрав понад 750 учасників. У заході взяв участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков.
За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, форум «BUSINESS FORUM HACCP IN UKRAIN» є масштабною подією у сфері безпечності харчової продукції в Україні. Це комунікаційний майданчик для обговорення євроінтеграційних змін у харчовому законодавстві та демонстрації сучасних дієвих інструментів упровадження системи безпечності харчових продуктів, заснованої на принципах НАССР.
Для обговорення проблем та актуальних питань на форумі зустрілися провідні українські експерти з питань упровадження системи НАССР, керівники компаній, пов'язаних з виробництвом та обігом харчових продуктів, представники органів державної влади, наукових та освітніх профільних закладів.
Від імені обласної влади до присутніх звернувся Андрій Поляков. Посадовець зазначив, що учасниками форуму стали люди, чия діяльність пов’язана зі зберіганням, виробництвом та реалізацією харчової продукції. Саме вони пропонують споживчому ринку продовольства різноманітну, смачну та якісну продукцію.
- Від імені Запорізької обласної державної адміністрації бажаю вам плідної роботи на форумі, набуття знань щодо впровадження та успішного застосування у своєму виробництві постійно діючої системи управління безпечністю харчових продуктів, - зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков.
За словами посадовця, українське законодавство все більше інтегрується до європейського. Це стосується прийняття Закону України «Про основні принципи і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», яким передбачено наявність у суб’єктів, діяльність яких пов’язана з харчовими продуктами, постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP або системі аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Провідні промислові підприємства з виробництва харчових продуктів уже давно успішно працюють за системою HACCP. Ті, що експортують свою продукцію, – сертифіковані за міжнародними стандартами, в основі яких перш за все є HACCP. Але існує ціла низка суб’єктів малого та середнього бізнесу, які тільки розпочали роботу з упровадження передумов або принципів HACCP. Саме на форумі вони отримають роз’яснення та допомогу щодо впровадження та застосування на своїх потужностях постійно діючої системи управління безпечністю харчових продуктів.
Учасники форуму розглянули методи кольорового кодування, сучасні методи дезінфекції, нюанси системи HACCP та харчового законодавства.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю