Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Можна говорити про патріотизм, а можна його виявляти в практичній площині»

4 грудня 2008 - 14:32

В облдержадміністрації відбулося відкриття дводенної ІІ Міжнародної науково-практичної конференції з питань патріотичного виховання молоді «Надбання поколінь – скарбниця сьогодення», приуроченої до святкування 70-річчя Запорізької області. Конференція зібрала керівників Запорізької області, представників Секретаріату Президента України, Міністерств освіти і науки, сім'ї, молоді та спорту, оборони, народних депутатів України.

Метою конференції є ознайомлення з Концепцією патріотичного виховання громадян України, яка була написана у Запоріжжі, а також удосконалення роботи з молоддю у сфері патріотичного виховання, дослідження практики патріотичного виховання молоді, вивчення міжнародного досвіду.

Для більш повного висвітлення питань виховання сучасної молоді під час конференції працюватимуть 8 секцій, в роботі яких задіяні фахівці високого рівня з України та зарубіжжя: «Духовність як основа патріотизму. Сімейне виховання», «Патріотичне виховання в освітньому процесі», «Екологія. Здоровий спосіб життя в аспекті патріотичного виховання» та інші.

У вступному слові голова ОДА Олександр Старух зазначив: "Саме патріотизм відрізняє народ від населення. Свідомий громадянин – це людина, яка відповідає за себе, бо якщо немає відповідальності навіть за свої вчинки, як можна допомогти іншим? Починається патріотизм перш за все з поваги людини до самої себе. Можна говорити про патріотизм, а можна його виявляти в практичній площині, щоб поважати себе, свою землю, свою державу".

Очільник області наголосив, що масова культура, інформація, яку доносять ЗМІ, дуже часто нав'язують ідеали не людини робітника, рятувальника, не того хто бореться зі злочинністю, а бандитів.

Промовці порушували різні аспекти проблеми патріотичного виховання, зокрема, торкнулися правового напрямку, а саме відсутності законодавчого врегулювання питань патріотичного виховання громадян України. Підтримку знайшла думка про необхідність напрацювання програми, з якою можна виходити на державний рівень.

Враховуючи важливість проблем, що обговорюватимуться на конференції, за результатами її роботи передбачено видання збірки матеріалів конференції.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі