Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональні медіа нададуть інформаційну підтримку місцевим товаровиробникам

28 серпня 2019 - 13:39

Під головуванням директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксани Матвіїшиної відбулося засідання конкурсної комісії з відбору суб’єктів господарювання у сфері видавничої справи та суб’єктів інформаційної діяльності у сфері телебачення та радіомовлення для забезпечення інформаційної підтримки місцевих товаровиробників.

Конкурс проведено в рамках заходів Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2019-2020 роки. На його реалізацію з обласного бюджету у 2019 році виділено 75 тисяч гривень.

Як підкреслила Оксана Матвіїшина, інформаційна підтримка місцевих товаровиробників у Запорізькій області надається вже третій рік поспіль. Аналогів такого заходу в інших регіонах України немає. 

 - Так, минулого року вийшло сім телепередач на телеканалі «Алекс»; за ротацією на радіо випущено шість інтерв’ю, 16 новин та вісім рекламних роликів на радіостанціях «Великий Луг», «Максимум», «Країна ФМ», «Люкс-ФМ». Завдяки цьому підприємці змогли прорекламувати продукцію власного виробництва, розповісти про свої досягнення та поділитися своїми історіями успіху, – повідомила Оксана Матвіїшина.

У цьому році на участь у конкурсі заявки подали двоє учасників: ТОВ «МЕДІАГРУП «АЛЕКС.ЮА» та ТОВ «Радіостанція «ВеликийЛуг». Від їх імені концепції з промоції місцевих товаровиробників представили: продюсер, автор та ведуча програми «Сфера інтересів» ТОВ «МЕДІАГРУП «АЛЕКС.ЮА» Наталія Федорова та регіональний керівник «Радіо Люкс-медіа» Костянтин Баньковський.

ТОВ «МЕДІАГРУП «АЛЕКС.ЮА» запропонувало випуск циклу спеціалізованих телепередач «Розвиток запорізького підприємництва – добробут кожного!» у щотижневому економічному тележурналі «Сфера інтересів», а ТОВ «Радіостанція «Великий Луг» – створення рекламних роликів, новин, інтерв’ю на радіо та в мережі Інтернет.

Розглянувши заявки на відповідність критеріям конкурсу, члени конкурсної комісії наголосили на актуальності та необхідності такої підтримки для бізнесу, а також висловили свої побажання та бачення щодо її формату.

За підсумками обговорення, з метою забезпечення різнопланової і найбільш ефективної підтримки місцевих товаровиробників, було вирішено спрямувати кошти таким чином: ТОВ «МЕДІАГРУП «АЛЕКС.ЮА» – 60 тисяч гривень (на випуск телепрограм) та ТОВ «Радіостанція «Великий Луг» – 15 тисяч гривень (на розміщення рекламних роликів на радіостанціях «Люкс-ФМ», «Максимум», «Країна ФМ», «Новое время»).

Зі свого боку, члени комісії подякували учасникам за їх активну соціальну позицію та участь у підтримці малого й середнього бізнесу регіону. Адже учасники виявили ініціативу надавати свої послуги для реалізації цього заходу за кошти бюджету за значно нижчою вартістю, ніж вона є для комерційних проєктів.

Облдержадміністрація запрошує представників малого та середнього підприємництва регіону скористатися можливістю розвинути свій бізнес та отримати медіа підтримку. Для цього слід звертатися до Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» з пропозиціями щодо надання безкоштовної інформаційної підтримки через обрані на конкурсі теле- та радіокомпанії (офіційний вебсайт http://rbc.zp.ua/, тел. 213-04-62).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики