Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комунальні борги призвели до відключення споживачів м. Енергодар від гарячого водопостачання

2 серпня 2019 - 15:33

Під керівництвом тимчасово виконуючої обов’язки голови облдержадміністрації Елли Слепян відбулася робоча нарада, присвячена проблемним питанням комунальної сфери м. Енергодар. 

У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, Енергодарський міський голова  Павло Музика, директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко.

На сьогодні жителі  м. Енергодар  не можуть у повному обсязі отримувати комунальні послуги. Через низький рівень оплати населенням комунальне підприємство «Тепловодоканал» накопичило значний борг за електроенергію. У зв’язку з цим з 1 серпня в Енергодарі розпочато відключення від електропостачання теплових пунктів міста, внаслідок чого припинено постачання гарячої води до житлових будинків, об’єктів та підприємств.     

Причиною знеструмлення об’єктів стала заборгованість за спожиту електроенергію  КП «Тепловодоканал» перед ТОВ «ВЕК «Паливенерго». Борг у розмірі 1 млн 826 тис. грн виник у зв’язку з низьким рівнем оплати населенням, підприємствами та юридичними особами  послуг з водопостачання та водовідведення. 

Після обговорення цього питання було досягнуто низку домовленостей. Міська влада під час засідання сесії Енергодарської міської ради має затвердити питання надання підприємству «Тепловодоканал» фінансову підтримку у розмірі 10 млн грн. Міський голова у найкоротші терміни має вирішити питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати на комунальних підприємствах міста, які надавали послуги.

Окрім цього, міська влада Енергодара повинна посилити роботу з населенням щодо погашення боргів. Адже відсутність надходжень від споживачів призведе не тільки до відключення водопостачання, але й до неможливості підприємства належним чином підготуватися до опалювального періоду. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики