Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розівському центру екстреної медичної допомоги передано сучасний автомобіль швидкої

1 серпня 2019 - 13:52

У Розівському територіальному медичному об’єднанні «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» з’явився спеціалізований автомобіль швидкої медичної допомоги.

Сьогодні в смт Розівка на території закладу тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Елла Слепян передала сертифікат на санітарний автомобіль директору центру Костянтину Малашенку.

− Ми знаємо про існуючу проблему. Пацієнтів із Розівського району у важких випадках потрібно транспортувати на відстань близько 70 км до Пологівської лікарні. Враховуючи стан доріг, по яких у зону ООС рухається великоваговий транспорт, це питання постає дуже гостро. Тепер у жителів Розівського району є можливість користуватися сучасним спеціалізованим санітарним автомобілем. Від усього серця бажаю всім розівцям міцного здоров’я, нехай хвороб та екстрених викликів буде якомога менше, а вдячних пацієнтів якомога більше, − зазначила Елла Слепян.

Пацієнтів із Розівського району потрібно було транспортувати до лікарні інтенсивного лікування Пологівського госпітального округу в м. Пологи, що розташована за 70 км, а крайнє село району – на відстані за 90 км. Тож тепер завдяки отриманому автомобілю, у разі потреби, медичні працівники Розівського територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф зможуть у комфортних та безпечних умовах транспортувати пацієнтів.

За словами Костянтина Малашенка, за останні три роки комунальна установа «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» отримала 36 нових автомобілів. Наразі існує потреба в закупівлі ще 56 автомобілів типу В та восьми автомобілів типу С. Потреба у нових спеціалізованих автомобілях розраховується Міністерством охорони здоров’я України.

Нагадаємо, на початку липня поточного року на території національного виробника спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги ТОВ «Автоспецпром» відбулася урочиста передача 30 сучасних санітарних автомобілів типу В центрам екстреної медичної допомоги з усієї України. Запорізька область отримала два сучасних спеціалізованих санітарних автомобілів типу В на базі Пежо Боксер. Вони передані в пункти постійного базування в смт Розівка та с. Миколаївка Бердянського району. Закупівля цих авто була здійснена з ініціативи Президента України Володимира Зеленського за кошти фонду Ріната Ахметова.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, найближчим часом Запорізька область має отримати ще кілька сучасних санітарних автомобілів для покращення надання екстреної медичної допомоги жителям області.

Під час робочої поїздки до Розівського району Елла Слепян разом з головою райдержадміністрації Володимиром Реутом провела особистий прийом громадян. До очільниці регіону звернулися здебільшого керівники структурних підрозділів РДА з питань фінансування та подальшої роботи райдержадміністрацій. Також було порушено питання щодо стану доріг у межах населених пунктів та між ними.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики