Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Має діяти державна система профілактики злочинів серед неповнолітніх

7 листопада 2008 - 15:22

До такого висновку дійшли учасники спільного засідання колегії прокуратури та ГУМВС України в Запорізькій області, розглянувши стан додержання законодавства, спрямованого на попередження правопорушень та злочинності у молодіжному середовищі, законності в діяльності органів державної системи профілактики та прокурорського нагляду з цих питань . У роботі зібрання взяв участь заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов.

Цього року органами прокуратури, внутрішніх справ та виконавчої влади вжито певні заходи, спрямован і на забезпечення належного виконання законодавства з цих питань. Як результат, число злочинів, скоєних підлітками, зменшилась на 28% у порівнянні з 2007 роком. Але цифра 634, а саме стільки зареєстровано їх органами правопорядку, потребує аналізу і узгодженої системи профілактики всіх причетних до виховання підлітків.

- Проблеми бездоглядності і безпритульності потребують першочергової уваги, а значить, їх вирішення. Самотужки правоохоронцям проблем у не здолати. Своє слово мають сказати відповідні управління обласної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, - зазначив Микола Фролов у своєму виступі.

Серйозну стурбованість викликає працевлаштування неповнолітніх. Кожен третій злочин скоєно підлітками, які не були зайняті суспільно-корисною працею. Комерціалізація соціальної сфери обмежує доступ підлітків до позашкільної освіти, перешкоджає задов ол енню їх ніх культурних
інтересів та спортивних потреб. Відсутня достатня кількість центрів надання психологічної допомоги неповнолітнім та батькам, у яких виникають проблеми взаємовідносин, та тим, хто потрапляє у складні життєві ситуації, у тому числі, пов'язані з порушенням закону.

Обговоривши ці проблеми, учасники зібрання дійшли до висновку: необхідно спільно розробити заходи, які б були спрямовані не на боротьбу з наслідками, а з причинами, що породжують злочини.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі