Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблема будівництва мостів у Запоріжжі вимагає конкретної роботи

22 жовтня 2008 - 14:41

Спорудження мостових переходів через Дніпро залишається одним з найактуальніших питань життєдіяльності обласного центру, що не перестає турбувати запоріжців.

Головною проблемою залишається досить обмежене фінансування. Нестача коштів рік за роком гальмує процес будівництва, змушуючи консервувати об'єкт на зиму – а це додаткові витрати; при цьому постійно зростають ціни на будівельні матеріали. Як наслідок, проектна вартість робіт від їх початку на сьогодні збільшилась майже у 2,5 рази.

Нагадаємо, що ще у червні під час візиту Юлії Тимошенко до Запоріжжя керівництво регіону звернулося з проханням розглянути можливість виділення з Державного бюджету додаткових коштів на спорудження мостів. Тоді прем'єр-міністр пообіцяла спрямувати на ці цілі субвенцію у розмірі 250 млн. грн. На жаль, цих грошей регіон й досі не отримав.

Натомість 13 жовтня відбулася нарада у першого віце-прем'єр-міністра України Олександра Турчинова, рішення якої фактично ставлять хрест на додатковому фінансуванні будівництва мостів. У витязі з протоколу йдеться:

«Мінфіну, Мінтрансзв'язку, Укравтодору разом із Запорізькою облдержадміністрацією розглянути питання щодо можливості спрямування у 2008 р. коштів, не використаних для будівництва автомобільного моста у м. Запоріжжя, на ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування».

- Обласна державна адміністрація категорично не згодна з цим рішенням, - заявив керівник регіону Олександр Старух. – Така позиція є неприйнятною для області, і свою точку зору ми будемо відстоювати.

Він повідомив, що першому заступнику голови ОДА Олександру Бережному доручено 24 жовтня представляти область у Кабміні та комплексно розглянути питання і щодо утримання та розвитку мережі автодоріг, і спорудження мостових переходів у Запоріжжі.

- Ми в черговий раз відправили до Кабміну, всіх профільних міністерств титул будівництва мостів. Якщо роботи вже розпочаті, вони мають бути доведені до кінця. Держава не може дозволити собі викидати гроші на вітер, - наголосив очільник області.

До вирішення проблеми запорізьких мостів долучився і Президент України. Під час нещодавнього візиту до Запоріжжя Глава держави пообіцяв, що зробить все від нього залежне, щоб домогтися від Уряду збільшення фінансування цього будівництва.

- Ми впевнені, що Президент докладе всіх зусиль, щоб зрушити питання з мертвої точки. Проте маємо й самі докласти зусиль, відшукувати внутрішні резерви, - закликав Олександр Старух. – Будівництво мостових переходів є проблемою розвитку інфраструктури міста та країни. Тож його розв'язання вимагає не політикантства і спекуляцій заради дешевого піару, а конкретної системної роботи.

 



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі