Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Помилки в організації оздоровлення дітей не повинні повторюватися

22 жовтня 2008 - 14:31

- Проаналізуємо ситуацію щодо організації роботи літніх дитячих таборів і будемо намагатись не повторювати помилок наступного року, - з такими словами звернувся до учасників зібрання заступник голови обласної виконавчої влади.

Цього літа працювало 405 дитячих оздоровчих заклад ів , з них 6 - санаторного типу, 65 - позаміських, 315 - пришкільних таборів.

На оздоровлення дітей у 2008 році витрачено 39 млн. 390 тис. грн. Це на третину більше, ніж у минулому році. Збільшено видатки з обласного та районних бюджетів. Також більше залучено позабюджетних коштів. Але це середньостатистичні цифри.

- Підходи мають бути єдиними. Обласна виконавча влада не може погодитись з тим, що на місцях ситуація з виділенням коштів не всюди однакова. Скажімо, у Бердянську на оздоровлення у бюджет цього року не закладено жодної копійки, - зауважив Микола Фролов.

Тому облдержадміністрація візьме під контроль формування місцевих бюджетів 2009 року, звертаючи більше уваги саме на цю статтю видатків.

Оздоровча кампанія 2008 року вирізнила ще одну важливу проблему. В основному вона стосується приморських районів. До складу районних комісій, які давали дозвіл на роботу таборів, не були включені сільські голови населених пунктів, де і розташовані табори та бази відпочинку. Як приклад, у Якимівському районі. Там проігнорували думку селищного голови Кирилівки. А хто краще за нього знає інвестиційні та інші проблеми узбережжя?!

Наступного року голова облдержадміністрації Олександр Старух вносить пропозицію змінити ситуацію і включити до складу комісій представників обласної виконавчої влади та депутатів обласної ради.

Заступник керівника регіону також зосередив увагу на необхідності підготовки обласної програми з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей на наступний рік. До її написання Микола Фролов запросив усіх причетних до цього структурних підрозділів не лише обласного, а й районного рівня. Проект має бути готовим до 15 листопада , щоб провести громадські слухання і не пізніше лютого 2009 року прийняти програму на сесії обласної ради.

Управління у справах сім`ї, молоді та спорту пропонує узагальнити досвід роботи з питань організації оздоровлення дітей міста Мелітополя і Василівського району з тим, щоб наступного літа його взяли за основу всі території і громади.

 



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі