Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Козаки єднаються на благо Запорізького краю

13 жовтня 2008 - 14:28

Напередодні святкування Дня українського козацтва у його колисці – у Запоріжжі на острові Хортиця зібралися представники різних організацій козацького руху – Запорізького козацького округу, Спілки козаків Південно-Східної України «Військо Запорозьке», Козацького війська Запорозького низового, Запорозького війська низового «Запорізька Січ», щоб вшанувати пам'ять усіх щирих патріотів української держави, славних лицарів-козаків, які не шкодували свого життя для щастя нашого народу.

На світлу пам'ять про героїв біля музею історії запорозького козацтва вони разом урочисто відкрили Козацький Поклінний Хрест – символ мужності, свободи та православної віри.

- Символічно, що цей захід відбувається у місці, де була заснована перша в Європі республіка – козацька, – зазначив заступник голови облдержадміністрації, голова координаційної ради з питань розвитку козацтва Олександр Бережний. - Відчуваючи свою відповідальність за збереження козацьких традицій, поступальний подальший розвиток козацького руху в Україні виконавча влада в регіоні ефективно працює над розбудовою козацької громади, опікується військово-патріотичним вихованням молоді, відродженням та розвитком духовності і культури у нашій області. Саме Запорізький край – історична колиска козацтва, повинен слугувати прикладом примирення, відмови від власних амбіцій, копіткої повсякденної праці на благо нашого народу.

Учасники заходу підтримали заклик до об'єднання зусиль на благо рідного краю. Отамани різних козацьких організацій, звітуючи про добрі справи, яких чимало, акцентували увагу на необхідності створити єдиний управлінський козацький орган – раду отаманів, відкрити у Запоріжжі будинок козаків. Для ефективної взаємодії з виконавчою владою в регіоні вони запропонували ввести посаду заступника голови ОДА з питань козацтва.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі