Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Студентам презентували особливості роботи на державній службі

17 травня 2019 - 11:15

Запоріжжя долучилося до всеукраїнської акції «Право на державну службу», організованої Національним агентством України з питань державної служби.  В один день, 16 травня, в усіх обласних центрах відбувся короткостроковий семінар.

На базі Запорізького національного університету начальник Міжрегіонального управління НАДС у Запорізькій та Дніпропетровській області Світлана Бамбизова ознайомила учасників заходу з роботою на державній службі.

- Уряд зацікавлений у тому, щоб пояснити громадянам про їх право на участь в управлінні державними справами і потребу у молодих спеціалістах на державній службі. Саме ви, як майбутнє нашої країни, можете привнести на державну службу ті зміни, запровадити ті інновації, яких потребує публічний сектор. Багато  молодих людей, закінчивши свої заклади вищої освіти, не задумуються над тим, що держава може бути кращим стабільним та надійним роботодавцем. Сьогодні ми спробуємо це змінити та запевнити вас , що кожен тут присутній має право на державну службу, а когось, сподіваємося, зможемо переконати це право реалізувати, - зазначила Світлана Бамбизова.

У ході презентації посадовець розповіла про те, що таке державна служба і які потрібні спеціалісти; як стажуватися в органах виконавчої влади; як знайти вакансії в органах державної служби; головні принципи роботи держслужбовця.

Існує багато міфів навколо цієї професії. Один з них - неможливо потрапити на державну службу, не маючи потрібних знайомств, проте це неправда. Працевлаштуватися у в державний орган можна, пройшовши конкурс на зайняття посади державної служби. Процедура конкурсу побудована таким чином, щоб забезпечити рівні та прозорі умови для всіх претендентів на вакантні посади. Оголошення про проведення конкурсу на посади держслужби з відповідними умовами оприлюднюються у відкритому доступі на сайті НАДС.

Багато хто думає, що на державній службі використовуються лише застарілі інструменти та підходи до роботи, проте це не так. Державна служба переймає і застосовує найкращі світові практики: кібербезпеку, електронне урядування, менеджмент людських ресурсів та інші.

Наприкінці року для кожного державного службовця визначаються завдання та ключові показники ефективності результативності та якості службової діяльності (KPI`s). Простими словами, KPI`s – це кількісні чи якісні індикатори, які дозволяють оцінити виконане державним службовцем завдання.

Багато професій можуть знайти застосування на державній службі. Так, наприклад, у кожному державному органі є юридичний підрозділ, де потрібні юристи. Економісти можуть знайти місце, скажімо, у відділі фінансового забезпечення. Знання та вміння психологів і соціологів знадобляться в службі управління персоналом, IT спеціалістів – у підрозділі комп’ютерного забезпечення.

Призначення на посаду державного службовця здійснюється безстроково. Роботодавцем виступає держава. Державні службовці мають соціальні гарантії. Їм гарантовані щорічні та додаткові оплачувані відпустки, оплачувані лікарняні, належні умови для виконання посадових обов’язків. Державні службовці можуть розраховувати на якісне навчання у форматі тренінгів, короткострокових чи довгострокових семінарів.

Для пошуку вакансій державної служби можна використовувати портали: portal.nads.gov.ua та career.gov.ua. Там є вимоги до кандидатів, можливість пройти стажування, а далі й конкурс на зайняття вакантних посад державної служби.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі