Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фахівці долучилися до обговорення законопроекту про залізничний транспорт

17 травня 2019 - 09:40

У зв’язку з реформуванням у системі залізничного транспорту у форматі відеоконференції відбулася експертна зустріч за участю представників Міністерства інфраструктури України. На прямому зв’язку з Міністерством перебували представники Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації. Учасники заходу обговорили ключові положення законопроекту про залізничний транспорт.

Представники Міністерства наголосили, що основною метою законопроекту є підвищення ефективності функціонування залізничного транспорту,  створення умов для розвитку конкурентного середовища на ринку залізничних перевезень з урахуванням основних вимог законодавства ЄС.

Законопроект передбачає: конкурентний ринок перевезень пасажирів та вантажів; недискримінаційний доступ до інфраструктури загального користування; врегулювання діяльності власників під’їзних колій; створення двох нових органів, що здійснюватимуть державне управління на конкурентному ринку перевезень; упровадження системи безпеки руху на залізничному транспорті; введення технічного розслідування залізничних транспортних подій; встановлення правових основ технічного регулювання для забезпечення інтероперабельності (здатності залізничного транспорту підтримувати безпечний рух); новий підхід до забезпечення суспільно важливих перевезень. 

Запорізькі фахівці галузі впевнені, що прийняття  Закону України «Про залізничний транспорт України» дозволить створити організаційні, правові та економічні основи для функціонування конкурентного ринку залізничних перевезень в Україні , підвищення ефективності управління, вдосконалення  ринку залізничних перевезень, покращення якості та доступності послуг перевезень залізничним транспортом.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі