Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі тайбоксери вибороли на Чемпіонаті України 18 призових нагород

11 травня 2019 - 11:20

Сьогодні на прес-конференції в облдержадміністрації спортсмени та тренери обласного осередку Федерації таїландського боксу розповіли про результати виступу на чемпіонаті України-2019, а також про подальші плани та перспективи розвитку цього виду спорту в Запорізькій області.

Начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова повідомила, що обласна федерація таїландського боксу зараз почала активно популяризувати цей вид спорту. Власними силами відкриваються нові секції, нові клуби, і все більше дітей виявляють бажання до занять саме цим видом спорту.

- У квітні в місті Одеса відбувся Чемпіонат України з таїландського боксу по версії IFMA серед дорослих, юніорів та юнаків. У Чемпіонаті взяли участь понад 300 спортсменів з 17 областей. Запорізьку область представляли 21 спортсмен з чотирьох клубів: СК «Мотор Січ», СК «Крос», СК «Торнадо», СК «Адреналін». Саме завдяки голові обласної федерації Теймуру Мамедову і вдалося зібрати таку збірну, - наголосила Наталія Власова.

Посадовець вручила голові обласного осередку таїландського боксу Теймуру Мамедову пам’ятну відзнаку − Орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІ ступеню.

Упродовж чотирьох днів, в ході завзятих та яскравих двобоїв, збірна Запорізької області здобула 18 нагород, з них дев’ять золотих, шість срібних та три бронзових. Двоє спортсменів − Єгор Скуріхін та Вікторія Коркошко − здобули право представляти Україну на міжнародних змаганнях.

За інформацією Управління, Вікторія Коркошко є майстром спорту України міжнародного класу з кікбоксингу за версією ISKA та чотирьох кратною чемпіонкою світу. Тренером Вікторії Коркошко є заслужений тренер України Максим Стандіченко. У фінальному поєдинку Вікторія зустрілася з відомою спортсменкою України за версією IFMA Оленою Овчинніковою. У результаті поєдинку Вікторія Коркошко перемагала суперницю за очками, але, врахувавши те, що спортсменка тільки повернулася виступати на змаганнях, судді віддали перемогу Олені Овчинніковій. Проте Вікторія Коркошко здобула право представляти Україну на Чемпіонаті Європи з таїландського боксу  IFMA у 2019 в місті Мінськ. Перемога у Чемпіонаті Європи надасть Вікторії Коркошко право на отримання ліцензії на участь у Всесвітніх іграх 2021 року.

Єгор Скуріхін є майстром спорту України з таїландського боксу за версією IFMA. Єгор Скуріхін є семикратним чемпіоном миру з таїландського боксу та кікбоксингу з розділу К-1, чемпіоном Європи-2018 з таїландського боксу серед юніорів. Тренером Єгора Скуріхіна є Михайло Каспаров. На цьому Чемпіонаті України 17-ти річний Єгор Скуріхін виступав у категорії «дорослі». Перший двобій, згідно жеребкування, спортсмен провів з діючим чемпіоном світу серед дорослих, срібним призером Всесвітніх ігор Василем Сорокіним. Двобій був яскравим та конкурентним, але досвід переміг, перемогу здобув Василь Сорокін. Врахувавши той факт, що цей поєдинок заслуговував бути фінальним, а Єгор Скуріхін є реальним першим номером серед молоді в Україні в ваговій категорії 81 кг, федерацією IFMA було прийнято рішення, що Єгор Скуріхін представить Україну на Чемпіонаті миру серед студентів (вікова категорія 17-23 років) у місті Бангког, Таїланд.

Влітку Вікторія Коркошко та Єгор Скуріхін відправляються на три тижні на збори до Таїланду у складі національної збірної України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу