Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль привітав Івана Залужного з нагоди 101 дня народження

10 травня 2019 - 14:41

Сьогодні капітан першого рангу Іван Аникійович Залужний відзначає свій 101 день народження. Привітати ветерана традиційно завітали голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, голова облради Григорій Самардак, військовий оркестр частини 3033 Національної гвардії України та представники ВЧ 3029 НГУ.

Костянтин Бриль привітав легендарного ветерана від імені Президента України Петра Порошенка та влади регіону.

- Прийміть наші щирі вітання з нагоди 101-го дня народження. Ваш подвиг, а також нездоланна жага до життя є прикладом для всіх нас. Не можу не згадати подвиг вашого онука добровольця Івана Гутника-Залужного. І ще раз подякувати вам за гідне виховання захисника України. Впевнений, приклад сім’ї Залужних завжди надихатиме всіх патріотів на боротьбу за державний суверенітет та незалежність України. Бажаю вам міцного здоров’я та вірних друзів поруч, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У свою чергу, Іван Залужний підкреслив, що фронтова дружба та небайдужість земляків його завжди підтримувала та надихала. Тож і нині він упевнений у світлому майбутньому нашої держави.

Довідково:
Легендарний запорізький ветеран пережив Голодомор  1932-1933 років. Після закінчення шести класів здобув професію токаря і влаштувався на роботу на завод ім. Енгельса (нинішній кабельний) у Запоріжжі, де в секретному цеху виробляв деталі снарядів. У 1938 році був призваний у 14-й гірсько-стрілецький кавказький полк. Проходив службу на Далекому Сході. З початком війни у складі 355-ого окремого батальйону морської піхоти брав участь у боях за Сталінград. Пройшов не тільки всю війну, а ще й японську кампанію. Дослужився до капітана I рангу. Після війни продовжив службу в армії.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим